Czy są dojazdówki do Omy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na dniach montuje gaz bo na benzyne nie wyrabiam.Pytanie moje dotyczy dojazdówki - czy są takowe dla Omegi B? Czy pozostaje mi tylko pokrowiec kupić i pełne koło na bagaznik wrzucić?
Pozdrawiam

wyglada na to, ze sa takie dojazdowki

Dojazd€wka i tak bedzie sie walała po bagażniku,może lepiej wulkanizator w areozolu.W każdym supermarkecie dostaniesz.

W miarę wysoki bieżnik opon i sprężarka akumulatorowa,to mam od kilku lat i jakoś nie przeszkadza mi brak zapasówki.
Po za tym na każdej szanującej się stacji benz. jest sprężarka.
Po zastosowaniu tego zajzajeru w aerozolu,słyszałem że po jakimś czasie opona jest do wyrzucenia,nie wiem ile w tym prawdy nie przerabiałem tego.

ciekawe jak to ma sie wagowo do zapasówki??

pozdrawaim

Ja kiedys szukalem dojazdowki i okazalo sie, ze to nie jest proste.
Poniewaz nie mialem duzo czasu, wiec kupilem jedna oponke 195/50
i zalozylem na zwykla felge i mam ja teraz w bagazniku.

Cytat:
2005-07-22 19:07:28, kielkac pisze:
wyglada na to, ze sa takie dojazdowki

Potwierdzam, kupiłem u nich. Dojazdówka jest DUŻO mniejsza i lżejsza.
Natomiast cudo w spray'u załatwi sprawę przy dzuirze. Przy przecięciu - kupa. I trzeba przy kupnie sprawdzać, czy napompuje koło w Omie - są dość duże.

pozdr, Robert

Ale na dojazdowce to ponoc wiecej nik kilka/kilkanascie kilosow to sie nie da jechac? I to ponoc z nieduza predkoscia. Wiec bida... juz lepiej normalne kolo wozic (jak sie daleko jedzie) lub ryzykowac i jak cos sie wydazy to poplynac kilka stowek na dowoz kola przez "przyjaciela" lub laweta.

P.s.
Gdyby chociaz ta dojazdowka tansza byla i dalo sie na niej przejechac wiecej i szybciej to byl by sens.

R.

Szczerze, Wam powiem (napiszę), że szukam dojazdówki już od ponad roku i w moich rejonach (lubelskie), po prostu takowej nie ma!! Byłem chyba prawie na wszystkich szrotach i wulkanizatorach w promieniu 100 km od Lublina i nie było, a poza tym sukcesywnie dzwonię co jakiś czas do kilku z nich,co mówili, że czasem mają, ale jak do tej pory ----> nie ma!!

A tą na allegro widziałem, tylko, że ciut droga... Normalnie chodząc conajmniej o połowę taniej!! Więc uzbroiłem się w cierpliwość i szukam dalej!!

Pozdrawiam!!

No jak by wlasnie za do 100 zl byla to to mooooze ma sens.
R.

Cytat:
2005-07-25 09:32:43, withs pisze:
nie ma!! A tą na allegro widziałem, tylko, że ciut droga... Normalnie chodząc conajmniej o połowę taniej!!

Bo to na tym polega. Nie ma => sa drogie
A nie ma, bo Opel standardowo nie wyposażał w dojazdówki.

pozdr, Robert