| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Yezoo AVANT - juz chyba na ... Piaseczno | 2003-08-22 14:06:33 Na poczatku chcialem wszystkich przywitac.
Mam Senatorka 3.0 12v i maly problem. Po 2 miesiacach od kupna co jakis czas zaczelo mi sie wylaczac wspomaganie podczas jazy. Wytsrczylo zgasic auto i uruchomic go ponownie. teraz juz wogle nie reaguje. Pompa chodzi bo na pewno chodzi lzej na wlaczonym silniku niz na wylaczonym. Podejzewam czujnik cisnienia ktory otwiera zawor przy pompie ale kompletnie sie na tym nie znam pozdrawiam |
Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2003-08-22 19:25:11 No prosze taki mlody chlopczyk, a juz taaaakim duzym autkiem sobie bryka |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-08-22 23:02:57 Rozumiem, że sprawdziłeś czy poziom oleju (chyba DEXTRON się nazywa) w zbiorniku jest ok?. Zacząłbym od upewnienia się, że nie ma wycieku z układu, no i czy pasek napędzający przypadkiem nie jest za luźny.
|
Yezoo AVANT - juz chyba na ... Piaseczno | 2003-08-25 09:16:30 poziom oleju jest ok, bylem u elektryka i impuls dochodzi do elektrozaworu ktory jest przy przekladni, wyglada na to ze zawor sie przypchal - przepracowal |
Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2004-04-14 20:55:47 Pozwole sie poradzic licznego grona o przyczyny gwizdania pompy wspomagania. Otoz jak wymienilem uwalona pompe wodna, ktora zgluszala silnik i jego podzespoly to pojawil sie nowy dziwiek pochodzacy z owej pompy Mam pytanko czy jest tam jakies lozysko, ktore mozna wymienic i czy zabieg wyminy plynu moze byc skuteczny? |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-04-14 21:03:52 Pan OPEL nie przewiduje żadnych napraw pompy ani przekładni, po prostu nie ma ŻADNYCH części zamiennych.
Yezoo, na Jelonkach jest warsztatnawet niezły, ale musisz im dostarczyć wymontowany podzespól. Jakby co służę pomocą w trafieniu na miejsce. Pozdr, Janusz |