Kanocowka wtryskiwacza a poziom oleju...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie
Mam taki o to problem... W ciagu trzech tygodni zajebiscie zwiekszyl mi sie stan oleju... mechanik powiedzial ze to moze byc koncowka wtryskiwacza ktora pompuje rope...
Zaznacze ze olej jest zadki ale to moze byc zasluga uszlachetniacza...
Jedno jest pewne prawie mi sie przelewa...
Ile moze kosztowac taka koncowka wtryskiwacza?
POZDRAWIAM

to może być wina wtryskiwaczy, ale nie musi. zanim je wymienisz to sprawdz to na analizatorze spalin. uszkodzone wtryskiwacze zawsze wyjdą na analizie. a przyczyny mogą być inne, od pirścieni tłokowych do uszczelki pod głowicą, oczywiście lejące wtryski też. cen niestety nie znam, ale powinno sie wymieniać wszystkie a nie jedno. ze względu na zużycie łożysk głuwnych.

Ile ich jest w mojej Bawarce? Znaczy sie tych wtryskiwaczy?
POZDRAWIAM

A czy jak byl by to ten wtryskiwacz to czy mozna wymienic tylko jeden czy trzeba wszystkie bo bosha kosztuje 140 zl x 6 szt...

Odwoluje alarm
Nie wiem czy ja naprawde jestem taki pojebay czy co ale nawet nie potrafie sprawdzic poziomu oleju... Trzech mechanikow mi go sprawdzalo i jest OK a jak tylka ja wzialem wskaznik do reki to wskazal mi o wiele wiecej
Moje pytanie jest smieszne ale juz zwatpilem
Jak sie mierzy poziom oleju? Czy trzeba wlozyc powoli czy szybko?
Pozdrawiam

Niektóre wolą szybko a inne powoli-zależy od baby!

Cytat:
2005-07-26 09:41:58, MohSETH pisze:
Odwoluje alarm Nie wiem czy ja naprawde jestem taki pojebay czy co ale nawet nie potrafie sprawdzic poziomu oleju... Trzech mechanikow mi go sprawdzalo i jest OK a jak tylka ja wzialem wskaznik do reki to wskazal mi o wiele wiecej Moje pytanie jest smieszne ale juz zwatpilem Jak sie mierzy poziom oleju? Czy trzeba wlozyc powoli czy szybko? Pozdrawiam

Ja sprawdzam na zimnym silniku to raz, a dwa to wyciągnij bagnet przeczyść go z oleju, a trzy to włóż go do końca i wyciągnij. Wszystko. pzdr

większość aut najlepiej pokazuje stan oleju rano, przed odpaleniem na ruwnym podłożu. u mnie jak sie nagrzeje i od razu po zgaszeniu pokazuje ciut mniej , a godzine puzniej ciut więcej niż rano. nie wnikam dla czego. reszta jak pisze jeztom.

Tak sie zastanawiam bo zbiornik oleju w BMW ma...Wlasnie ile ma? i zalalem mu te 6,5 litra ale dolalem mu tez pol litra uszlachetniacza... nie sprawdzilem pozniej stanu oleju...czu to mozliwe ze te pol litra podnioslo tak znaczaco olej?
A mam jeszcze jedno pytanie Jakie by byly oznaki ze cos wlewa sie do oleju? Np czy rope bym jakos zauwazyl? albo plyn chlodzacy?
POZDRAWIAM

Czy rope mozna by zauwazyc na bagnecie? a jesli tak to jakby wygladala?
A jak jest z plynem chlodzacym? Czy pienilo by sie?
POZDRAWIAM

Mowie wam jak sie przestraszylem tym olejem Okaze sie ze tak bylood poczatku jak dolalem uszlachetniacz Bo potem nie sprawdzilem poziomu... no ale... wole sie upewnic i przeczytac co macie do powiedzenia...

ropę było by czuć a jesli by w oleju była woda to miałby on kolor białawy

na miarce między dolnym minim, a górnym max, jest dokładnie litr. także 0.5 litra to znacząca ilość na miarce.

Cytat:
2005-07-26 20:17:55, MohSETH pisze:
Tak sie zastanawiam bo zbiornik oleju w BMW ma...Wlasnie ile ma? i zalalem mu te 6,5 litra ale dolalem mu tez pol litra uszlachetniacza... nie sprawdzilem pozniej stanu oleju...czu to mozliwe ze te pol litra podnioslo tak znaczaco olej? A mam jeszcze jedno pytanie Jakie by byly oznaki ze cos wlewa sie do oleju? Np czy rope bym jakos zauwazyl? albo plyn chlodzacy? POZDRAWIAM

Mohseth coś kręcisz tutaj... przeciez napisałeś że to fałszywy alarm, mechanicy sprawdzali i ok, a teraz wyskakujesz z uszlachetniaczem i dalej panikujesz. Po co Ci wogóle ten uszlachetniacz?! Mam rade, daj sobie spokój z własnowolnymi intencjami niesienia pomocy swojej E34, wiem, że chcesz się sam nauczyć ale dobry sposób jest taki, że przez długi czas obserwuj mechaników jak to robia, a później cokolwiek sam próbuj, ale nie po miesiącu a po dłuuuuższym czasie. Masz problem ze zmierzeniem stanu oleju a wlewasz uszlachetniacze, które pewnie wogóle nie są potzrebne twojemu autku, nie psuj go... pzdr