Nierówne obroty i duże spalanie!!! Czemu???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jak w temacie.
Mam E36 318is. Silnik na wolnych obrotach bardzo nierówno pracuje. Skacze jakoś od 800-1200obr/min.
Poza tym ostatnio jak jechałem od blacharza, to niestety nie mogłem wcisnąć gazu do dechy, musiałem jechać wolno, ale do rzeczy.
Jechałem 40-50km/h na trzecim, czasami na czwartym biegu, a mój ekonomizer bardzo często wskazywał powyżej 20 litrów . Nawet jak zdjęłem nogę z gazu, to spalanie utrzymywało się na poziomie 7-10 litrów wg ekonomizera .
MIał ktoś taki problem, proszę o rade co to może byc.
Pozdro

Analiza spalin i lambda na poczatek

Moze byc elektryka (kable WN), lub cos z alternatorem. Mi sie tak samo dzialo jak mialem walnieta listwe alternatora. Moze tez byc nieszczelnosc ukladu wydechowego albo walniety kolektor ssacy i auto dostaje lewe powietrze. Jak lambda bedzie ok i zrobisz analize to szukaj problemu tam gdzie ci napisalem.

ale czemu nie mogłeś wcisnąć gazu jak jechałeś do blachaża?? co sie działo jak wcisnełeś ten gaz do końca. jak lekko podstrzeliwał w kolektor( na benzynie oczywiście) to na 100% lambda.

To nie lambda tylko przepływomierz kolega miał to samo odepnij wtyczke przepływomierza i zobacz co się dzieje wtedy przejdzie na tryb awaryjny sterownik, i to powinno ustać.