| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Amadeusz OPEL KADET GSI 2.0 16V Chorzów | 2005-07-06 21:34:18 1- Fakt ośmiozaworowy jest trwalszy choć słabszy
2- Dieselek 2,5 dla mnie bomba wkońcu jet to wyrób koncernu BMW! Choć Opel coś poknocił z turbinami ale to żadka przypadłość trzeba tylko dbać o olej i "odpowiednie traktowanie turbiny" pozatym silnik bezawaryjny.Drogie części ? nie zauważyłem aby były droższe niż w innych markach samochodów. 3- Wybite zawieszenie to najczęściej naprawiamy i drobne usterki z elektryką. Benzynowy 2.0 16v tu mogę całą listę podać
-pękające kolektory wydechowe (nagminnie) -przepływomierze -regulatory obrotów -czujniki położenia wałków w zasadzie cały osprzęt elektryczny tego silnika 4-Tu przyznaję rację 5-Nie cierpisz gazu TAK TRZYMAJ ! To same problemy może i taniej ale! do czasu gdy wszystko jest ok jak zaczną się problemy okazuje się że to wcale nie wycodzi tak ekonomicznie ! Opel ciężko znosi gaz a zwłaszcza jego elektronika.Przekonuje mnie jedynie wtrysk gazu ale to są już koszta instalacji rzędu kilku tyś zł.
Także z silnikiem 2.5 td polecam ![]() |
thaniel Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2005-07-06 23:18:08 Ja tylko dodam ze moim zdaniem jak dobrze zalozona instalacja lpg to nie bedzie zadnych problemow ...
pozdr |