MotoNews.pl

Kierunkowskazy-raz działają, raz nie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ano - jakaś czarna seria mnie ostatnio dopadła. Od dwóch dni mam jaja z kierunkami. Działają normalnie po odpaleniu autka i po jakimś czasie jazdy znikają.... Czasem wracają, czasem nie, ale praktycznie zawsze pojawiają się znowu po odpaleniu auta od nowa, jak trochę postoi. Jak nie działają, to włącznie z awaryjnymi. Acha, no i ruszanie dźwigienką w jakąkolwiek stronę nie ma na to wpływu. Przełącznik padł, czy jak

Walus, niedawno przerabialem cos bardzo podobnego i winowajca okazal sie przycisk od awaryjnych
Przyjzyj sie dobrze temu przyciskowi, powsickaj, pomacaj i patrz kiedy beda sie dawaly wlaczyc kierunki...
Na pocieszenie powiem Ci jeszcze, ze jak sie wyjmie ten przycisk to wogoole kieunkow nie ma a przycisk cholernie cierzko dostac

To co pisze Dicer to może być to.
Kiedyś z buta zasuwałem na CPN z kanisterkiem w ręku, a Espero zostało na poboczu na awaryjnych, jak wróciłem to już nic nie mrugało, chyba się zmęczył długim miganiem, potem poszalał, poszalał, ale za drugim odpalenim silonika wróciło wszystko do normy, więcej już sie tym nie przejmowałem.

Pozdrawiam

Waluś.. Tam ma być. Bo kierunkowskaz tak już ma:

działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała -

Sorry NMSP

Cytat:
2005-07-08 10:28:19, Navi pisze:
Waluś.. Tam ma być. Bo kierunkowskaz tak już ma:
działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała -

Sorry NMSP

Kurde mój chyba też się spsuł, bo mam objaw jak NAVI

Waluś, może wystarczy tam (przełącznik awaryjnych) tylko popsikać jakimś WD40, coby lepiej łączyło.

Ale u Walusia jest raczej nie działa nie działa nie działa nie działa

Cytat:
2005-07-08 10:33:15, czytom pisze:
Ale u Walusia jest raczej nie działa nie działa nie działa nie działa

Tytuł wątku: "Re: kierunkowskazy-raz działają, raz nie"

Cytat:
2005-07-08 10:38:34, Navi pisze:
Tytuł wątku: "Re: kierunkowskazy-raz działają, raz nie"

Cytat:
2005-07-08 10:28:19, Navi pisze:
Waluś.. Tam ma być. Bo kierunkowskaz tak już ma: działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - działa - niedziała - Sorry NMSP

Też tak mam

Nie udało mi się naprawić, aby świeciły bez przerwy, więc je odłączyłem i obecnie wystawiam przy skręcie rękę za okno

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2005-07-08 11:28:39, SpeedR pisze:
Też tak mam Nie udało mi się naprawić, aby świeciły bez przerwy, więc je odłączyłem i obecnie wystawiam przy skręcie rękę za okno Pozdrawiam - SpeedR

No dobra... w lewą stronę rozumiem - ręki starcza.. a jak sygnalizujesz skręt w prawo?

Cytat:
2005-07-08 11:45:13, AndQ pisze:
No dobra... w lewą stronę rozumiem - ręki starcza.. a jak sygnalizujesz skręt w prawo?

Łapa do góry i ręka na dach. Tak mnie uczyli w Illinois. Tam jest system do sygnalizacji łapami:
j.w. - skręt w prawo
łapa w dół - światła stop
łapa w lewo - skręt w lewo.
Poważnie.

Cytat:
2005-07-08 11:48:30, n0ras pisze:
Łapa do góry i ręka na dach. Tak mnie uczyli w Illinois. Tam jest system do sygnalizacji łapami: j.w. - skręt w prawo łapa w dół - światła stop łapa w lewo - skręt w lewo. Poważnie.

O fuck....
Huchachachacha.......

n0ras rozbawiłeś mnie do łez.

Chyba mam za dobry humor jak na godziny pracy.

widzę humory dopisują wszystkim przy piątku

Cytat:
2005-07-08 11:48:30, n0ras pisze:
Łapa do góry i ręka na dach. Tak mnie uczyli w Illinois. Tam jest system do sygnalizacji łapami: j.w. - skręt w prawo łapa w dół - światła stop łapa w lewo - skręt w lewo. Poważnie.

W Espero to ma kiepskie zastosowanie - bo przecież musielibyśmy OBIE RĘCE wystawić za okno.
A jak masz stopy w klapie - razem 4 - no to wszystkie kończyny za okno i w dół

--
Wiesiek (Maestro)

Cytat:
2005-07-08 08:28:47, Dicer pisze:
Walus, niedawno przerabialem cos bardzo podobnego i winowajca okazal sie przycisk od awaryjnych Przyjzyj sie dobrze temu przyciskowi, powsickaj, pomacaj i patrz kiedy beda sie dawaly wlaczyc kierunki... Na pocieszenie powiem Ci jeszcze, ze jak sie wyjmie ten przycisk to wogoole kieunkow nie ma a przycisk cholernie cierzko dostac

Witam
Jak sie wyjmuje te przyciski-czasami zanika u mnie podświetlenie przeciwmgielnych(tylnich) i regulacji predkości wycieraczek , oczywiście po włączeniu świateł

Cytat:
2005-07-09 07:16:20, 79adam79 pisze:
Witam Jak sie wyjmuje te przyciski-czasami zanika u mnie podświetlenie przeciwmgielnych(tylnich) i regulacji predkości wycieraczek , oczywiście po włączeniu świateł

Są dwa sposoby -
1.krótki ale inwazyjny (można poniszczyć plastiki)
2. bezpieczny ale odrobine bardziej pracochłonny.

1. - wydłubujesz przyciski śrubokrętem - zamontowane są na wcisk.

2. - odkręcasz cały plastik trzymający przyciski - trzyma się na 4 śrubach - dwie u góry i dwie na dole (musisz pokręcić kierownicą by je odsłonić) i wypychasz przyciski od tyłu.

Polecam zdecydowanie ten drugi sposób.

Co do podświetlenia - na 99% do wymiany jest żaróweczka - czasem styka i świeci, czasem nie.

Przycisk z pokrętłem regulacji wycieraczek jest nierozbieralny jeśli się nie wie jak do tego zabrać. Należy wyrwać pokrętło wraz z ośką - jest na wcisk i siedzi dość mocno, a dopiero potem dobrać się do bebechów.

[ wiadomość edytowana przez: Robert_S dnia 2005-07-09 10:09:33 ]

dzięki wypróbuje bramke numer dwa-nisczecnie zostawie sobie na później

Cytat:
Na pocieszenie powiem Ci jeszcze, ze jak sie wyjmie ten przycisk to wogoole kieunkow nie ma a przycisk cholernie cierzko dostac

dostanie tego przycisku to zaden problem jedziesz do fabryki do auto parts i mas zod reki sam tam kupuje wszystkie przyciski a wymienilem juz chyba wszystkie bo mi sie nieswiecily

Cytat:
2005-07-10 15:45:51, Bartek1112 pisze:
dostanie tego przycisku to zaden problem jedziesz do fabryki do auto parts i mas zod reki sam tam kupuje wszystkie przyciski a wymienilem juz chyba wszystkie bo mi sie nieswiecily

Dobra dobra Bartuś, ale problem maleńki w tym, ze nie mięszkam w Wawce, ino w Gdyni i do auto parts mam trochę kilosów, więc chiba mi sie to mało opłaca w rachunku ciągnionym....

Jeśli nie dostaniesz daj znać na forum - mogę Ci go podesłać

Pozdrawiam - SpeedR