Jak zmyc olej z felg aluminiowych??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam! mam problem, bo jakis czas temu mialem wyciek oleju na trasie, tak ze miedzy innymi polecial na felge od wewnatrz, jakis czas z tym jezdzilem, ale dzisiaj postanowilem ja umyc i moim patrzalkom ukazal sie straszny widok, jeszcze gorzej bylo jak chcialem zaczac ja myc. moze ktos wie czym to wyczyscic, bo teraz tlko zeskrobalem wierzchnia warstwe bo jak zaczolem szorowac to mi sie zaczelo tylko mazac a i tak nic nie zeszlo. POMOCY!!

benzyna ekstrakcyjna pomoze i nie sprawi problemu

sprawdze dzisiaj mam nadzieje ze nie zaszkodzi oponie jak przypadkiem ja poleje

nic sie nie stanie... benzyna ekstrakcyjna szybko odparowuje i nie zostawia tlustych sladow....wyczysci wszystko i bedzie jak nowe

A jak jest na prawde zle to polecam preparat do usuwania graffiti (ja mialem biala puszke jak spray z napisem GRAFFITI REMOVER), tylko ze nie latwo go dostac
pozdr

Cytat:
2005-07-26 08:14:03, liked pisze:
benzyna ekstrakcyjna pomoze i nie sprawi problemu

Albo krwiożercze nitro

jak odkrece jeszcze raz ta felge to zrobie foto i wam pokaze jaka jest brudna (wstepnie juz ja wyskrobalem z tego oleju)

Oki

z nitro bym uwazal... od wenatrz felgi jak sie czysci to jeszcze spoko.. ale jak sie dostanie na zewnetrzna jej czesc.. lubi zrzerac powloke felgi

Ha ja na jednej feli mam ślady płynu hamulcowego, jak super panowie mechanicy mi układ odpowietrzali...

Cytat:
z nitro bym uwazal... od wenatrz felgi jak sie czysci to jeszcze spoko.. ale jak sie dostanie na zewnetrzna jej czesc.. lubi zrzerac powloke felgi

piszac o wewnetrznej czesci felgi, chodzilo mi o ta wewnetrzna nie o ta ktora opony zaslaniaja (pieknie to sprecyzowalem )

wewnetrzna czyt. ta, ktora obejmuje tarcze i szczeke hamulcowa

no wlasnie ta czesc mialem na mysli

ekstrakcyjna, nafta, albo jakieś specyfiki niby rozpuszczające smołę....

ALu Track Clieaner tak się nazywa środek do czyszczenia aluminiowych felg. Dostaniesz go w sklepach z chemią czyszcząca (profesjonalną) bżdź w firmie Rapid ale nie wiem czy to jest jakaś sieć w polsce . W olsztynie jest na ulicy Zientary Malewskie.

Polecam preparat odtłuszczający fitmy Kernite, bardzo dobrze zmywa samry oleje i nie pozostawia tłustych plam.