Stacyjka - ponowny rozruch silnika po odpaleniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Wczoraj przez przypadek po uruchomieniu silnika ponownie przekręciłem stacyjkę na rozruch.
I o dziwo w moim ESPERO nie ma blokady ponownego rozruchu.

Czy u Was też tak jest, czy to tylko moja stacyjka nawala.
Poza ta przypadłością nic jej nie dolega (jeszcze).

Nie mam pojęcia czy w moim też tak jest, ael wolałbym nie próbować może kiedys też wsiąde do auta na kacu jak Ty to się okaże

W espero nie ma blokady przed ponownym włączeniem rozrusznika, niestety trza uważać

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2005-08-04 12:55:35, Adam4302 pisze:
W espero nie ma blokady przed ponownym włączeniem rozrusznika, niestety trza uważać

No to przynajmniej wiem, że nie czeka mnie kolejny wydatek.
Kurcze, że jakoś wcześniej ta sprawa nie zwróciła mojego zinteresowania

Dzięki Adam, uspokoiłeś mnie

Dokładnie w Espero nie ma owej blokady można się narazić na wydatek jak np słuchasz radia za głośno i w pewnym momencie chcesz odpalić już "chodzący" samochód ja tak zrobiłem - on nie chciałzapalić tak siewydawało mnie, po ściszeniu radia i przekręceniu kluczyka usłyszałem taki zgrzyt że kręgosłup pozbył siedyskopatji Ale rozrusznik działa i wszsytko gada bez zarrzutu więc nie ma co się przejmować jednorazowym ponownym rozruchem

Patrzeć na budziki panowie. Patrzeć! Będziecie wiedzieli, czy auto odpalone, czy też nie!

trzeba uwaznie obchodzic sie ze stacyjka mi zdazylo sie raz podczas jazdu (nie dotykajac kluczyka) ze rozrusznik sie zalaczyl przy czym z obudowy kierownicy tuz przy stacyjce zaczal unosic sie dymek. dziwna sprawa ale obawy mam czy to sie nie powtorzy