światła przeciwmgielne w E36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakiś skur..... buchnął mi kilka dni temu przednią lampę przeciwmgielną. Wiem że do E36 są dwa rodzaje tych lamp; HELLA i ZKW. Sęk w tym, że nie wiem, którą mam obecnie i czy w związku z tym jeżeli są dwie róznę to czy się różnią czymś, czy można je montować zamiennie.

Jeśli ten który Ci pozostał to Hella to na szkle z pewnością masz stosowny napis.

Cytat:
2005-02-22 22:37:23, kriters pisze:
Jeśli ten który Ci pozostał to Hella to na szkle z pewnością masz stosowny napis.

OK, tylko czy ten drugi się różni czymś szczególnym, czy tylko napisem na szkle

Niestety ale na to pytanie nie znam odpowiedzi ale postaram się jutro dowidzieć u znajomych ze sklepu z częściami.

Cytat:
2005-02-22 22:28:56, a_pawel pisze:
Jakiś skur..... buchnął mi kilka dni temu przednią lampę przeciwmgielną. Wiem że do E36 są dwa rodzaje tych lamp; HELLA i ZKW. Sęk w tym, że nie wiem, którą mam obecnie i czy w związku z tym jeżeli są dwie róznę to czy się różnią czymś, czy można je montować zamiennie.

Ja kupilem zamiennik firmy DEPO, okazalo sie ze ma on inna parabole swiecenia i beznadziejnie w nocy swieci , calkowicie w dol i nic nie moge zrobic by wyrownac do jednego poziomu

Cytat:
2005-02-22 22:44:06, a_pawel pisze:
OK, tylko czy ten drugi się różni czymś szczególnym, czy tylko napisem na szkle

Popatrz na klosz w srodku. Jesli ma wglebienie konczace sie w samym srodku to jest to ZKW mozna go poznac rowniez po tym ze ma jeszcze odblasnik na prawo i lewo jesli natomiast wglebienie konczy sie na prawej i lewej stronie zweza sie to jes to model HELLA. mozesz wtedy dokupic zamiennik DEPO - parabola swiecenia ebdzie taka sama. Jak masz lampe ZKW to musisz szukac takiej samej, bo zamiennika nie bylo z takim kloszem jaki posiada ZKW. zobacz schemat:

PS: ZKW swieci najlepiej , nie dosc ze szeroko na calej drodze to w dodatku daleko. Mozna nawet podczas zmroku jechac na samych halogenach - oswietla bardzo duza czesc drogi. podobnie jak lampy czołowe ZKW na soczewce sa i wiele lepsze niz lampy HELLI w Compakcie. Swiatlo przechodzace przez soczewke zostaje rozprszone i swieci 2 x dalej. TEraz to tylko kupic zarowki xenonowe i przetwornice i mamy normalne xenony !!

[ wiadomość edytowana przez: zdunekm dnia 2005-07-27 01:27:27 ]

[ wiadomość edytowana przez: zdunekm dnia 2005-07-27 01:29:35 ]

Depo to zwykły syf NIEPOLECAM kupiłem kiedyś NOWE tylne z bialym kierunkiem do E34 i po miesiącu powypadały z nich uszczelki gorzej jak gówniany tajwan!!!!

serio mowisz o ty ch lampach do tylu bialo czerwonych bo chcialem wlasnie takie kupic z firmy depo to jesli to szajs to jakie wziasc

A ile kosztują Depo z biąłym kierunkiem do e-34
Vanos kupowałeś-może podpowiesz

[ wiadomość edytowana przez: kornat dnia 2005-07-27 16:15:44 ]

no nie wiem moge sie dowiedziec ale to na jutro jesli chcesz

Spoko jak możesz to sprawdź tak z ciekawości napisz tu w tym wątku cene dzięi!!! Acha chodzi oczywiście o e-34 sedan pzdr.

sprawdze ci na jutro ale VANOS napisal ze to syf wiec niech ktos sie odezwie czy tak jest

Cytat:
erio mowisz o ty ch lampach do tylu bialo czerwonych bo chcialem wlasnie takie kupic z firmy depo to jesli to szajs to jakie wziasc

Poszukaj orginalnych używek ew.clar

Cytat:
A ile kosztują Depo z biąłym kierunkiem do e-34
Vanos kupowałeś-może podpowiesz

Kupiłem na giełdzie w Gliwicach po 220zł za szt. a facet który tym handluje jest z legnicy.
Widziałem też te same na allegro po 200zł szt.

Ale mówiąc szczerze NIEPOLECAM, pozatym jest inny materiał i różniły się z tymi na klapie SYF SYF SYF nigdy wiecej takiego syfu do bawarki

Hmm skoro tak mówisz to pewnie wiesz co mówisz a szkoda clary mi się tez zajebiście podobają ale ta cena no nic więc chyba jednak pozostaje spray i trudna decyzja czarny czy czerwony

W Krakowie spotkałem sklep, w którym przeciwmgielne do E36 kosztują 80zł za 1 szt. Mocno się nad nimi zastanawiałem, ale skoro koledzy piszą, że to syf, to już sam nie wiem. Dzwoniłem do ASO i ZKW mają za 400zł za szt, a HELLA jest podobno niedostępna. Już sam nie wiem co z tym DEPO.

Cytat:
2005-07-27 17:40:00, a_pawel pisze:
W Krakowie spotkałem sklep, w którym przeciwmgielne do E36 kosztują 80zł za 1 szt. Mocno się nad nimi zastanawiałem, ale skoro koledzy piszą, że to syf, to już sam nie wiem. Dzwoniłem do ASO i ZKW mają za 400zł za szt, a HELLA jest podobno niedostępna. Już sam nie wiem co z tym DEPO.

Jesli chodzi o ZKW to mozesz poszukac sobie na gieldach i sugeruj sie wnetrzem klosza przed zakupem sprawdz ten klosz , mozna tez bylo kupic tanio w dobrym stanie za 50 zł ZKW na allegro widzialem kiedys - fakt ze bez ramek ale jak ci buchneli to ramka chyba zostala. CO do DEPO to nie ejst nie wiadomo jaki syf , wiadomo ze swieci ale nie tak jak ZKW. Mozesz zrobic w ten sposob ze kupisz 2 zamienniki DEPO lewy i prawy , wtedy te halogeny beda tak samo swiecily, u mnie jeden jest DEPO a 2 ZKW , jak pojade na gielde do LUBINIA to poszukam ZKW bo jak wlacze w nocy te halogeny swoje to masakra z tym prawym swici caklowicie na dol widzialem kiedys ZKW nawet za 40 zł ale nei mialem sianka by kupic. A co nowe to wiadomo ze nowe - 400 zł zgadzam sie z ta cena , znam ta cene

Osobiście mam dwa wyjścia; albo kupić dwa nowe DEPO i sprzedać Hellę, która mi została w zderzaku, albo kupić używkę tak jak mówisz. Fakt faktem, że najlepiej mieć dwie jednakowe, a nie różne. Szczęśliwym trafem na osiedlu u mnie stoi podobna E36, której brakuje lampy, którą ja mam. Tak więc może z tym gościem zrobię interes

ogloszenie platne

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-07-27 18:42:38 ]

Cytat:
2005-07-27 18:35:09, a_pawel pisze:
Osobiście mam dwa wyjścia; albo kupić dwa nowe DEPO i sprzedać Hellę, która mi została w zderzaku, albo kupić używkę tak jak mówisz. Fakt faktem, że najlepiej mieć dwie jednakowe, a nie różne. Szczęśliwym trafem na osiedlu u mnie stoi podobna E36, której brakuje lampy, którą ja mam. Tak więc może z tym gościem zrobię interes

Byc moze uda ci sie. ale pod warunkiem ze bedzie on mial prawego halogena HELLI jak ZKW to lipa chyba ze nie bedzie wiedzial ze byly 2 rodzaje lamp i ze maja one inna parabole swiecenia . Jak masz halogen helli to kup smialo DEPO, tylko pamietaj ze nowy halogen bedzie sie abrdziej blyszczal - bo to nowy, stara lampa bedzie bardziej ciemniejsza pod wplywem lat ( ponoc ten klosz wewnetrzny z biegiem lat robi sie ciemniejszy)

[ wiadomość edytowana przez: zdunekm dnia 2005-07-27 21:12:55 ]

Właśnie cały myk w tym, że on ma tą lampę, której ja nie mam, no i razem mamy Hellę. Więc albo kupię od niego jego lampę i będę mu wciskać nowe, albo sprzedam mu swoją i sam sobie kupię Depo, gdyż chcę mieć obie takie same.