Rozporka do lantry 1997

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc... mam nadzieje, ze nie bylo wczesniej to zbyt mocno omawiane i nikt mnie nie wysle do starych postow ale interesuje mnie temat rozporek przedniego zawieszenia (gorna szczegolnie) czy ktos testowal to w lantrze 1997, czy rzeczywiscie przyniosla zamierzone efekty ?? Sprawdzalem w necie mozna nabyc taki produkt firmy Sparko za 450zl, a ja sie zastanawiam czy byli by chetni na samorobke (kolega pracuje w pewnym instytucie dysponujacym duza iloscia ciekawych maszyn - od miernika laserowego, ktory wyrysuje i pomierzy wszystkie otwory i nawet jest chetny do profesjonalnego wykonania tegoz produktu wraz ze sruba rzymska) - KTOS BY SIE PISAL NA TAKI PRODUKT ??? Koszty to jedynie materialy + "Na flaszeczke dla producenta)

oczywiście, że daje.....nie bez kozery montuja to do silniejszych wersji ...zresztą spięcie kielichów to bardzo porzyteczny zabieg w winklach z miejsca czuć różnicę.
Skoro masz dobry kontakt to ja się pisze (mam nadzieje że bedzie pasowało a jak nie to przynajmniej kołnierze mocujące do kielichów chętnie zanabedę a rurke mi jakis magik dognie tak jak trzeba ) i sądze że znajdzie się paru chętnych w końcu lantra jest dość popularna.

[ wiadomość edytowana przez: arturo_soda dnia 2004-10-21 15:08:34 ]

hmmm Oddi chyba ma u siebie w Lantrze założone

jak możesz dowiedz się jaki byłby koszt takie rozpórki do Ponego

Z przyjemnością i ja bym do siebie założył, tylko jest jeden problem - jeżdżę sonatą. Czy byłaby możliwość zrobić do mojej sonaty?

Ja tez bylbym chetny, do mnie powinna pasowac od Pony ,

Co do innych samochodow, to moze byc problem, bo tam trzeba wjechac na zaklad i pomierzyc ta specjalna maszyna... a kazdy kielich inny... czekam na razie na chetnych do lantry... a koszt podam po zrobieniu pierwszej (beda mieli chlopcy wszystkie ustawy na maszynach i wykroje wrazie czego zrobia kolejne szt bez wiekszych problemow... podejrzewam ze zamknie sie w 150-200zl

wtam mam lantre 99 to chyba to samo jesli koszt bedzie taki jak piszesz to ja bardzo chetnie daj znac co dalej

do swojej sonaty sam zamierzam taką rozpórkę zrobić, kołnierze i śrubę zrobi mi znajomy tokarz, reszta wykonanie własnoręczne, wyczytałem kiedyś że najlepsze efekty uzyskuje się wtedy gdy rura nie jest gięta, wtedy uzyskuje się największą sztywność układu, ale nie zawsze jest to możliwe, zwróćcie poza tym uwagę że kołnierze muszą mieć wybrania na takie "fałdy" nadwozia między śrubami mac phersonów, nie wiem czy to jasno piszę, ale u mnie takie są

Dokladnie tak jak piszesz... im bardziej prosta rozporka tym calosc jest bardziej sztywna... z tego co ogladalem to bedzie prawie prosta w Lantrze... Co do ceny i terminu dam znac wszystkim zainteresowanym (remo76 na razie sie zglosil) !! mam nadzieje ze jeszcze w tym roku mi sie uda wszystko dograc (cholerny brak czasu) ale jak juz sie zanjdzie mi jakis wolny dzien to pedze do kumpla... na razie robie 2szt.

to rób jeszcze jedną jak aktualne też chętnie założe zwłaszcze że może już niedługo doczekamsię na nową zawieche.

Pozdro

Czy temat rozpórek umarł ?? Czy będzie on jeszcze realizowany ?? Bzyk jak wpadasz na forum to daj znać co z tym tematem rozpórek.

Pozdrawiam

dawno juz bzyka niewidzialem na forum ale tez jestem ciekaw co z ta rozporka

witam biore sprawy w swoje rece po urlopie (to jest koniec sierpnia) znajomy wykona mi takowa narazie nieznam ceny (to bedzie prototyp sygnowany remo76 wiec pewnie bedzie cholernie droga ) ale wszystkich zainteresowanych narazie orietacyjnie prosze o znak pozdrawiam .................CDN

jesli cena będzie rozsądna i bedzie spełniac swoje zadania nalezycie to jestem zainteresowany

{bedzie spełniac swoje zadania nalezycie }hmm..........sped nie zebym sie czepial ale co masz na mysli, rozwin !!!! wszystko co moge zrobic to co najwyzej zdjecie ktore ci przesle po wykonaniu i napisze co o niej mysle , a co do ceny to napisze jak cos bede wiedzial pozdrawiam

bardziej tutaj miałem na mysli wykonanie żeby poprostu nie pękła czy cos w tym stylu

Rozwiń temat np o to jak skąd chcesz wziąść wymiary na tą rozpórkę, z jakich materiałów ma być wykonana ...

Rozpórką ogólnie jestemzainteresowany ale czymś co będzie spełniać swoje zadanie

Pozdro

tez jestem zainteresowany tematem

Cytat:
2005-07-28 10:53:07, Richie pisze:
tez jestem zainteresowany tematem

do Ponego może mi kumpel zrobi

ja musze pogadac z ojcem zeby mi takie cosik zrobil