| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2005-07-31 11:40:35 ( w lantrze) w sumie tak jak mówisz mocne cykliczne walenie po pedale -z tym że jak dotąd doświadczyłem tylko raz awaryjnego hamowania przy ok. 140 i efekt jeszcze gorszy kopało w pedał bardzo mocno i dodakowo efekty dzwiękowe - coś jak zgrzytające zębatki...
-auto nie zniosło ( a miało prawo-błoto z jednej strony ) abs więc działał,z tym że akurat w ten sposób nie radzę sprawdzać jego skuteczności
pozdro. d........ |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2005-07-31 12:39:01 z tego co wiem to stary układ ma to do siebie że go słychać,i czuć , a coupe z którego masz roku, bo jeśli z końcówki to może być juz modernizacja,nie znam się na tym za bardzo ale są chyba dwuobwodowe (stary typ), i 4-ro obwodowe nowy, a najlepiej sprawdzic na waskim łuku gdzieś na placy przy skręcie no chyba że się mylę |
BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-07-31 13:18:33 w mojej lanterce z 99 taki sam efekt dzialajacego ABS-u co opisał Daar
|
Oddi HF MEMBER białaska warszawa - bemowo | 2005-07-31 17:36:54 u mnie nie czuć praktycznie nic na pedale, słychać działanie abs-u i wiem ze działa testowane zimą zwłaszcza |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-08-01 10:57:59 sprawdzenie ABS to nic trudnego, zjedź na żwirową gruntową drogę i przy niewielkiej nawet prędkośći 40 walnij w heble na maksa (na luzie) na pewno zablokujesz koła i zobaczysz czy działa abs, stukania abs nie da się z niczym pomylić i napewno jest to częściej niż 2 razy na sekunde i n apewno poczujesz na pedale skoki ciśnienia. A tak nawiasem to płyn hamulcowy kiedy był wymieniany? |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-08-01 13:35:00 awaryjne sie zał. we francuzach przy gwałtownym hamowaniu ale to widac po kontrolkach .... co do reszty to nie mam pojęcia co moze robić tyk tyk.... postaram się skupić bardzo na dzwiekach u siebie |