Książka o syrenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W zaprzyjaźnionym wydawnictwie będzie wydana książka o syrenie i pomyślałem że może was syreniarzy to zainteresować

cyt. ze strony wydawnictwa:

Karol Jerzy Mórawski
Syrena. Samochód PRL
Książka przedstawia dzieje pierwszego polskiego samochodu dla mas, który miał być świadectwem istnienia w PRL masowej motoryzacji. Autor pokazuje z jakim wysiłkiem i zaangażowaniem i samozaparciem konstruktorzy próbowali przełamywać ówczesne bariery organizacyjne i finansowe

a coś więcej?
kiedy będzie dostępna,za ile,w jaki sposób odbedzie się dystrybucja?

Interesuje jak najbardziej!! Może jakiś link do tego wydawnictwa??

www.wydawnictwotrio.pl

W zapowiedziach lub w dziale o PRL

pozdr

wszytsko zalezy od ceny....

Dowiem sie wiecej to napisze ...

pozdr

Wiecej o tej ksiazce na mojej stronie internetowej:
www.syrenalaminat.prv.pl
Cena ksiazki to 27 zł. Dostepna we wszystkich ksiegarniach internetowych.

Cytat:
2005-07-31 21:56:58, thaniel pisze:
www.wydawnictwotrio.pl W zapowiedziach lub w dziale o PRL pozdr

Dzięki za link.
Ciekawe co ta książka naprawdę zawiera?? Czy tam są same wywody filozoficzne o komuniźmie, czy też dołożyli trochę ciekawostek technicznych.
Fajnie jak by ktoś miał okazje przeglądnąć tę książkę i skrobnąć dwa słowa na forum, co ona rzeczywiście zawiera.
Pozdro

Ja na pewno bede mial okazje przekartkowac

z tego co juz widzialem sporo tabelek bylo

dam znac

pozdr

Ja wczoraj kupiłem sobie tą książkę i doszedłem już do połowy. Jest tam opisana historia Syrki od momentu powstania pomysłu, przez produkcję i czasy po zakończeniu produkcji. Wszystko mocno zakotwiczone w historii i wydarzeniach tamtych lat. Wyjasnione jest wiele kwestii które urosły do rangi mitu (powielanego w wielu publikacjach) a nie do końca sa prawdą (np słynny silnik w Syrenie od motopompy). Autor bazuje na wielu publikacjach z tamtych lat zawartych w czasopismach branzowych, na wywiadach z ludźmi którzy tworzyli to auto jak również na innych wiarygodnych żródłach. Dla mnie jest książka warta zakupu a przynajmniej przeczytania.

zastanowie sie nad kupnem

Napisalem juz recenzje o niniejszej publikacji, mam nadzieje ze w najblizszym czasie znajdzie sie w dziale "Publikacje".
Moim zdanie ksiazka jest rewelacyjna, a w szczegolnosci rozdzial aneksy, gdzie zamieszczo "Prototkoł zdawczo- odbiorczy nadwozia syreny z laminatu inż. Stanislawowi Łukaszewiczowi". Przyda sie z pewnoscia do mojej kolekcji

[ wiadomość edytowana przez: Dawids dnia 2005-08-03 17:35:16 ]

Skoro chwalicie to trzeba by ją zakupić