FSO Polonez Long / jamnik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
..nie wiem czy juz kiedys było ale...

Tak, tak, pojawił sie już...a jest w linku o historii

Jak powiesz gdzie znajduje sie ten egzemplarz to bedziesz wielki. Powstal tylko jeden. Byl licytowany w 1983 r. w przyfabrycznym Polmozbycie, ale nie znalazl wtedy kupca. Co sie z nim stalo nie wiem

Ktokolwiek widzial...

Adamus

hihihi jeździłem takim jeszcze jako szczyl Jak mój dziadek pracował w obr... Ciekawe wrażenia. Acha - fiatem też...

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

OLO Ty szczęściarzu...

Chodzi mi pomysł po głowie żeby takiego zrobić!!
Na bazie podłogowej poloneza tracka!!
Jest prawie wszystko oprócz wału.

Jak nie ma wału, przecież istnieje Truck Long czyli 4 drzwiowy i 5 osobowy, chyba normalnego z poldka nie ma sądząc po jego długości i ja na nim bym zrobił takiego zwykłego longa.

Wiesz ten Track long jest troszke za krótki!!
Już o tym myślałem!!

Jeżli ktoś jest zainteresowany polecam zobaczenie zdjęcia ze strony Fiat 125p Jamnik

jest tu dość skromy opis z odrestaurowywania Fiacika i kilka zdjęć

Adres strony gównej http://republika.pl/umiar4/

byc moze jest to jamnik, ktorego ktos w zeszla zime usilowal sprzedac w bydgoszczy za 5000zyli. kolorek, fotka i rocznik sie zgadza. fajne autko, nie powiem. zajebiste.

widziałem takiego granatowego we Wrocku

No ładne cacko i wspaniale utrzymany
Ale z parkowaniem to już trochę gorzej

Kolejny unikat z FSO.

Adamus

Ostatnio jadę ul. Opolską w Krakowie, a przede mną jedzie POLSKI FIAT 125p w kolorze brązowym na warszawskich numerach i z napisem POCZTA. Prowadził starszy Pan i niestety nie przekraczał kosmicznej prędkości 30 km/h (tam nie schodzi się poniżej 80-tki). Zaczęło mnie to delikatnie flustrować, nacisnąłem na klaskon, znalazłem lukę na bocznym pasie ruchu i decha. Zaczynam wyprzedzać a moim oczom ukazuję się FIACIK JAMNIK.... ( aż mi się wstyd zrobiło,że zatrąbiłem )... ale mam satysfakcję, że widziałem go na własne oczy.

trzeba bylo przystawic kapiszonowca do skroni dziadka i dac mu umowe sprzedazy do podpisania!

Hehe Pagan ... Nie mam takiej wielkiej rodziny... a poza tym uciekałem jak najdalej, bo mi sie głupio zrobiło, ze na taki unikat trąbiłem

Cytat:
2003-09-03 15:58:16, pagan pisze:
byc moze jest to jamnik, ktorego ktos w zeszla zime usilowal sprzedac w bydgoszczy za 5000zyli. kolorek, fotka i rocznik sie zgadza. fajne autko, nie powiem. zajebiste.

Dobre kilka (jak nie kilkanaście) lat temu takigo Fiacika w Bydzi, właśnie w kolorze niebieskim, ale cały był taki niebieski i chyba nie był az tak zmasakrowany jak ten na zdjeciach, okolica tez cos inna... Wtedy byłem pewien że jakiś majster sobie sam przedłużył i wpadłem na pomysł limo-longa by zrobic podobnie. Teraz kiedy nie dawno zobaczyłem na necie fotki oryginału to . Ach jak żałuję że się nigdy o nim nic nie dowiedziałem. Gdybym wiedział że to oryginalne Made by FSO to bym stanął na głowie żeby go mieć. . No trudno, szukam dalej "rarytasów" i mam cichą nadzieje że oprócz pickupa trafi mi się może jakiś prototypowy cabrio może... lub "przynajmniej" właśnie jakiś long . W ostateczności odrestauruje jakiegoś klasyka koło '70 a cabrio sam sobie zrobie z jakiegoś w miare świeżego

O cie w mordę psia mać (:lol nie wiedziałem że w tym przedłużenu są drzwi - to już wtedy była moda na bezklamkowce...

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-09-03 21:33:12 ]

Cytat:
2003-09-03 20:47:46, Waga pisze:
ale mam satysfakcję, że widziałem go na własne oczy.

Wszytko by sie zgadzało ja widziałem takiego fiata brązowego na ul łuszczkiewicza. Bardzo często tam parkuje. Jeżdzi nim jakiś starszy gościu. W srodku nie ma wszystklich siedzeń. Tylko nie zauważyłem żadnej naklejki poczta Jak na mój gust to fiat strasznie zaniedbany i już go zaczyna ruda gnębić
To co prowadzimy negocjacje??

Hm LONG 125p Kombi, którego zdjęcie zamieszczone jest wcześniej ma chyba takiego oto właściciela :
Polish Fiat 125p in long version - PATRZEĆ U DOŁU STRONY
Rajmud Wróblewski - Bydgoszcz ??

[ wiadomość edytowana przez: Orem dnia 2003-09-04 01:04:11 ]

Lat temu moze z 10 widzialem Fiata 125p 6-cio drzwiowego w Busku Zdroju. Nie wiem natomiast czy byla to samodzielna przerobka (pewnie tak).