Problem z radiem NCDC 2013

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z radiem NCDC 2013 bo wszystko niby dziala i wyswietla. nawigacja takze chodzi ok. a nic nie gra w ogole zadnego dzwieku nie wydaje z siebie. Czy moze miec to zwiazek z odlaczeniem akumulatora? Spotkal sie juz ktos z czyms takim?

a czy po ponownym podłączeniu akumulatora musiałeś wpisać kod do radia?

W tym radiu kody wprowadza się z techa. Po odłączeniu akumulatora nie musiałem wprowadzać żadnych kodów

ja mam NCDR 2011 niewiele się róznią twój chyba ma tylko zmieniarke podspodem , ja swoje odłaczałem kilka razy i nigdy nie musiałem wpisywać żadnych kodów ?? , przepraszam ale mam jeszcze pytanie odnośnie nawigacji piszesz że działa Ci ok a masz do tego mape polski ???

pozdrawiam

Map na Polskę narazie nie ma. Podobno mają się ukazać na wiosnę 2006.

Czolem,

co do radia. jezeli masz do tego bose ss (a stawiam na to, ze masz), to sprawdz polaczenie przy wzmaku. Jak dostac sie do wzmaka:
- Jak otwoerzysz bagaznik, to zdemontuj prawa prowadnice rolety (4 czy 5 torxow).
- potem dla wygody ten cycek, co wchodzi w siedzenie pasazera - rowniez odkrecic.
- wyciagasz tapierke - caly element
- 3 male torxy trzymaja wzmaka. poluzuj i wyciagnij wzmak.

Poruszaj troche tym calym zlaczem - moze zaskoczy. Sprawdz czy dochodzi napiecie +12v (grubszy czerwony przewod) oraz remote +12v (czerwony z jakims kolorem, nie pamietam, cienszy). Podejrzewam, ze remote moze nie zalaczac wzmaka i stad caly bol. Dla testow mozesz zmostkowac +12 z zasilania do remote'a. jak zadziala to juz wiesz co boli twoje radyjko

Pogoda do doopy, wiec nie sprzyja takim zabawom, ale zycze powodzenia