| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Maxiu-Punto SQAD Sympatyk Audi A4 Avant 1,9 TD ... Syców | 2005-08-05 09:46:59 ...w Oleśnicy najlepiej, a jak nie to we Wrocku - najlepiej dobrzy fachowcy - potrzebuję porady.
Chociaż może tu mi ktoś pomoże: Aparat to Ricoh Caplio G4. Przy uruchomieniu obraz na wyświetlaczu i na zrobionym tak zdjęciu wychodzi rozmyty - dopiero "muśnięcie" zooma powoduje wyostrzenie obrazu - tak jakby pierwsze naciśniećie zooma nie przybliżało obrazu tylko wyostrzało kontury... W trybie makro to samo. Przeładowanie zooma na maxa i z powrotem nie daje efektu. Po prostu po każdym uruchomieniu aparatu trzeba pomajstrować zoomem by ustawić ostrość wyświetlacza (a co za tym idzie i ostrość zdjęcia). Dodam tylko, że był to proces szybki acz nie momentalny - po prostu z kilkoma zdjęciami było coraz gorzej, aż do opisanego wyżej stanu. Dodam, że aku też naładowałem. Po prostu to tylko komplikuje trochę obsługę, ale czy to nie początek większych problemów, bo gwarancji brak - kupiłem używkę i nie wiem, czy to nie był mój błąd ![]() |
smagi SQAD Sympatyk Audi A3 TDi Oleśnica | 2005-08-06 15:57:00
nowe tez tak mozna zalatwic ze po kilku miesiacach sie skończą. Mi chodzi o to ze jak sie dba o sprzet to pochodzi ci dlugie lata, starczy tylko ze dostanie gdzies wody i kaput, albo tak jak piszesz narazenia na bardzo mocne swiatlo np. fotka bezposrednio w strone słońca, rożnego rodzaju upadki
trzeba pamietac ze to bardzo delikatny i w niektorych wypadkach bardzo kosztowny sprzet |
Maxiu-Punto SQAD Sympatyk Audi A4 Avant 1,9 TD ... Syców | 2005-08-06 23:58:21 Temat się rozwiązał, bo aparacik wyzdrowiał prawie hehe.
Pozdrawiam kolegów. |