Jaki hyundai sie wam najbardziej podoba

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzisiaj ogladalem sobie GETZ-a i jest naprawde ladniutki za to matrix mimo sygnatury na boku to jakies nieporozumienie przynajmniej ja niemoge zlapac tej fazy getz maly ale naprawde ladniutki moze dlatego wybiera go tyle kobiet

apropos co sie stalo z atrapa nowego accenta cos sie zmienilo ale czy na lepsze?

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2004-12-07 11:21:36 ]

mnie się kika modeli podoba: Copue (1 i 3 generacja), Getz, Santa Fe, Sonata (poprzednia wersja), Terracan i jak obejrzę fotki jeszcze to pewnie cos dopiszę

Mi się bardzo podoba Santa Fe, ma swój niepowtarzalny charakter i nie można go z niczym innym pomylić. Nie siedziałem w nim, więc nie wiem jak jest w środku ale domyślam się, że wnętrze nie zepsułoby mojej opinii o nim
Następny w kolejności jest najnowszy Coupe - ma bardzo ładną i wyrazistą linię i bardzo ładnie zaakcentowane "skrzela" z boku. Też jest nie do pomylenia z żadnym innym samochodem. W Coupetce siedziałem i muszę przyznać, że czułem się dość dziwnie, wszystko jest całkiem ładne, ale nie podobała mi się pozycja za kierownicą, myślę że to po prostu kwestia mojego przyzwyczajenia do siedzenia wysoko

Nie wypowiem się na temat Getza, który oczywiście też mi się podoba, ale wiadomo, w tej kwestii nie jestem obiektywny

Mi z calym szacunkiem do wszystkich posiadaczy innych modeli i milosnikow marki, podobaja sie niestety tylko dwa modele moze trzy i uwazam ze kolejne generacje poszly w zla strone, ale ja mam specyficzny konserwatywny poglad na design samochodow. Sa to Pony, Scoupe i ew. najstarsza Sonata. Z wspolczesnych przemawia do mnie tylko Getz, bo cos w sobie ma, aczkolwiek nie jest to samochod jaki chcialbym miec. W swojej klasie uwazam jednak ze jest jedna z lepszych propozycji pod wzgledem stylistyki.

Pozdrawiam i nie boczyc sie na mnie, bo to tylko moje zdanie.

Bardzo podoba mi sie accent I, szczegolnie 3d, coupe I, FX, nowa takze, ale mniej... Getz jak na ten segment jest bardzo udany, szczegolnie na duzych felach...w ogole bardzo sie Hyundai`owi udal ten model.
Sonatki sa ciekawe, ale charakteru nabieraja dopiero po modyfikacjach.

mi najbardziej podoba sie Coupe I i accent I 3D
i duzo mniej coupe III (moim zdanime zbyt europejskie ksztalty)

i jeszcze bardzo podoba mi sie jedna z wersji sonaty ale nie wiem ktora ??

Pozdrawiam

Podoba mi się Coupe I, Accent 3D i .. Sonata ... model ...hmmm...już nie ten co ma Bolls ale jeszcze nie III

Cytat:
2004-12-11 20:43:59, kudlaty pisze:
Podoba mi się Coupe I, Accent 3D i .. Sonata ... model ...hmmm...już nie ten co ma Bolls ale jeszcze nie III

Moja sonata to II

Cytat:
apropos co sie stalo z atrapa nowego accenta cos sie zmienilo ale czy na lepsze?

jesli nowy to ten moj to
wydaje mi sie ze jest bardziej zdecydowana i mowi sie na to grill

Cytat:
2004-12-11 20:43:59, kudlaty pisze:

No ja mam Sonatę III i to jest następca modelu Bollsa. Aczkolwiek spotkałem się z różnym nazewnictwem. Np. Sonata II Facelift. Ale na wielu modelach jest właśnie napisane Sonata III. Ogólnie oznaczenie mojej to Hyundai Sonata Y3 i była produkowana w latach 1996-1998. Wersja EF weszła w 1998 roku w którymś miesiącu tak samo jak wersja Y3 też w którymś miesiącu roku 1996. I ta mi się najbardziej podoba

Zresztą zajrzyj tutaj. I wszystkiego o Sonacie się dowiesz

Swoją droga na Allegro jest wystawiona Sonata EF (model od 1998 r.) pod nazwą Sonica. Wiecie w jakim państwie była pod ta nazwą?

Do Artiro: Uwierz mi że nie trzeba modyfikacji aby to auto miało charakter

[ wiadomość edytowana przez: Tomi_Li dnia 2004-12-12 03:55:54 ]

[ wiadomość edytowana przez: Tomi_Li dnia 2004-12-12 03:57:11 ]

Cytat:
2004-12-11 20:49:04, Bolls_no1 pisze:
Moja sonata to II

Ty masz r.93 a r. 95 miała nieco zmienione światła (tył) i to właśnie ta mi się podoba

Sonatka pod nazwa Sonica produkowana byla na rynku Wloskim
Tomi_Li>> Nie umniejszam Sonatce, jest to duze, komfortowe auto, przyjemne w prowadzeniu, ale inne modele Hyundaia lepiej wpisuja sie w dany segment (to jest moja, calkowicie subiektywna, opinia i niech nikt nie czuje sie urazony 0

Cytat:
2004-12-11 21:22:54, drtrkrz pisze:
jesli nowy to ten moj to wydaje mi sie ze jest bardziej zdecydowana i mowi sie na to grill

jesli to ten twoj to wydaje mi sie ze jest mniej dopasowany i mow na to jesli chcesz grill

Cytat:
2004-12-12 11:20:30, Artiro pisze:
...inne modele Hyundaia lepiej wpisuja sie w dany segment...

Nie bardzo rozumiem to stwierdzenie. Sonata nie jest popularnym modelem i nie ma ich dużo wiec nie można mówić że się nie wpisuje w jakiś segment skoro nie ma odniesienia do innych samochodów.

Czesc

Accent I. Widzialem pare typow hyundaia ale ten mi przypadl do gustu. W komisie gdy go kupowalem bylo pare innych wozow w podobnej cenie (komisant mi pokazywal) ale ten mie urzekl i do niego pierwszego podeszlem

moj ...

Nie prawda, bo mój

co Wy tam wiecie

najnowsza Sonata... ma w sobie nieuchwytna elegancje Legacy

i Tiburon

Jak na mój gust to Hyundai przed wprowadzeniem nowych modeli (tych po 1999-2000 roku) mógł spokojnie ubiegać się o tytuły najciekawszych i nowoczesnych stylistyk nadwozi (w każdej z klas). Nagle jak za dotknięciem różdżki przekręcił do góry nogami imege hyundaia.

Z usportowionego, dynamicznego wyglądu, który przeciez podkreślał charakter marki w Accentach, Lantrach, Coupe I nagle wyłoniły się jeżdżące, kanciaste kwadraty. Nie wiem co to za moda - chyba ją wprowadziło Daewoo Tico lub Multipla , może to i jakieś praktyczne rozwiązanie ale do tych w przedziale "ładnych" to bym nie zaliczył. Są oczywiście wyjątki jak Hyundai XG, Santa Fe czy Sonatka ale to wyższa półka. Natomiast do pozostałych modeli podchodzę z dystansem - toleruję je tylko ze względu na znaczek ukośnego "H" na masce.

Szczególny żal mam do Accenta II i Matrixa. Apropo tego pierwszego - co oni zrobili z taką ładna liniuą sportowo wyglądającego Accenta I 3d. Te nowe wyglądają przy nich nieco niezdarnie i łagodnie. Może i dobrze się nimi jeździ - nawet nie wiem - ale jednak nie zamienił bym sie ze względu na wygląd na nowego Acc za starego (3d). Z tyłu jeszcze ujdzie- całkiem całkiem, ale profil i przód to porażka (bez urazy).

No to tyle - stara szkoła jednak górą - jak dla mnie.

[ wiadomość edytowana przez: reggie dnia 2005-06-16 08:51:40 ]