Naprawy,naprawy,naprawy...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam essiego od maja i bylem niesamowicie zajarany tym faktem gdyz jest to moj pierwszy wlasny samochod do chwili gdy sie zaczelo najpierw pekl mi beben i lozysko o malo kolka nie zgubilem ale to nic naprawa dwoch to tylko 500zl pozniej wymiana oleju,plynu hamulcowego i menzety to 350zl niestety nie w pore ale juz byl na to czas i myslalem ze juz po bolu na jakis czas a tu tylko pekl mi docisk sprzegla cala wymiana 800zl przy okazji dowiedzialem sie ze mam do wymiany tarcze i odrazu klocki no i koncowki przy kolach nastepne 470 mozna sie zalamac mam go tak krotko a juz go tak "pokochalem"

Samochodzik nie jest pierwszej młodości i tak to już będzie głowa do góry

Tak to bywa ze jak sie kupi auto to nalezy do niego troszke dołożyć.. ale to ze za wymiane docisku zapłaciłeś 800zeta i w dodatku z tego co wywnioskowałem został tylko on wymieniony bez tarczy sprzegła..o zgrozo!!! co to za mechanik był

Cytat:
2005-08-03 20:19:35, Irekcity pisze:
Tak to bywa ze jak sie kupi auto to nalezy do niego troszke dołożyć.. ale to ze za wymiane docisku zapłaciłeś 800zeta i w dodatku z tego co wywnioskowałem został tylko on wymieniony bez tarczy sprzegła..o zgrozo!!! co to za mechanik był

wymienilem juz wszystko tzn calosc sprzeglo docisk itd..

Tak czy inaczej przepłaciłeś jak cholera!!! Zmień warsztat

Cytat:
2005-08-03 20:23:15, Irekcity pisze:
Tak czy inaczej przepłaciłeś jak cholera!!! Zmień warsztat

byc ale w paru innych krzyczeli mi oklolo 1000 a ten gosciu to wiem przynajmniej ze mi lipy nie odwali jeszcze zgrzal mi za free ten plastik co mi gaz rozsadzil a tak narazie a uzywany znajdzie mi za stowke to chyba niedrogo ??

Chodzi mi i samą wymiane ... troszke drogawo policzył.
Znasz cene zakupu sprzegła??

Cytat:
2005-08-03 20:38:39, Irekcity pisze:
Chodzi mi i samą wymiane ... troszke drogawo policzył. Znasz cene zakupu sprzegła??

570zl

Za wymianę tarczy, klocków i końcówek 470zł ??? - zmień warsztat

tarcze - 130-160zł komplet (często z klockami)
klocki - 50-80zł komplet
końcówki - 50-70zł sztuka

[ wiadomość edytowana przez: Madex dnia 2005-08-04 08:54:44 ]

Cytat:
2005-08-04 08:53:24, Madex pisze:
Za wymianę tarczy, klocków i końcówek 470zł ??? - zmień warsztat tarcze - 130-160zł komplet (często z klockami) klocki - 50-80zł komplet końcówki - 50-70zł sztuka [ wiadomość edytowana przez: Madex dnia 2005-08-04 08:54:44 ]

dokladnie tak jak napisales 100zl robocizna + 70 geometria reszta sie zgadza

[ wiadomość edytowana przez: goldii dnia 2005-08-04 17:17:21 ]

[ wiadomość edytowana przez: goldii dnia 2005-08-04 17:18:29 ]

ej no wymienic tarcze i klocki mozna samemu bez placenia mechaniorowi

moze i mozna jak sie ma czas i sie na tym zna a ja ani nie mam czasu ani nigdy tego nie robilem nawet kluczy zbyt wielu nie mam niestety musi byc mechanior

Goldi czasu to ja tez nie mam. Wiadomosci mialem ZERO. Ale wymiane tarcz mam juz za soba i klockow. Takze... a Ty co?
Tarcze wymienione... a dalej nie wiesz jak to sie robi ;D?

[quote]
2005-08-04 17:15:49, goldii pisze:
dokladnie tak jak napisales 100zl robocizna + 70 geometria reszta sie zgadza
[quote]

70 za geometrie??!! u mnie jest po 30...

Pocieszę Cię Kolego! Jak już sobie wyszykujesz autko na cacy to dopiero bedziesz miał z niego radość. Nie ma lepszego uczucia na świecie niż to, że w autku wszystko gra.
Poza tym może kupiłeś autko okazyjnie za jakieś nie duże pieniądze. To teraz to co zaoszczędziłeś to w niego zainwestuj.
Pozdrawiam i głowa do góry!

Goldi to jest banalnie prosta wymiana jesli ja -> baba to potrafie to Ty na pewno jak cos to Ci opisze wsio wsio zreszta Biernus na pewno tez cosi dorzuci

chyba macie racje moze samemu postaram sie to zrobic a jeszcze teraz allka weszla mi na ambicje i juz nie mam wyjscia

ALLka

Goldii wreszcie meska decyzja zapamietaj jedno!! przed kazdym zabraniem sie za naprawe najlepsze jest -> lekcja pierwsza w razie problemow zapraszam na GG (nr w profilu)
chyba nawet nie musze Ci za wiele mowic wszystko jest
TUTAJ ładnie opisane

[ wiadomość edytowana przez: ALLka dnia 2005-08-04 19:49:56 ]

Cytat:
2005-08-03 20:28:31, goldii pisze:
byc ale w paru innych krzyczeli mi oklolo 1000 a ten gosciu to wiem przynajmniej ze mi lipy nie odwali jeszcze zgrzal mi za free ten plastik co mi gaz rozsadzil a tak narazie a uzywany znajdzie mi za stowke to chyba niedrogo ??

Jesli chodzi Ci o ten plastik na dolocie powietrza do kolektora, to stowka to wcale nie jest tak tanio. U mnie na szrocie tyle krzykneli, ale ja powiedzialem: O nieee panowie! Jezdzilem z tym plastikiem posklejanym tasma izolacyjna przez 2 tyg . Ale w koncu w Poznaniu na gieldzie w Poznaniu dalem 80 zl. W sumie nie zaoszczedzilem duzo ale tez z gosciem sie na tej gieldzie nie targowalem.