| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kiejstut Fiat 131p, Polonez Van Ozimek | 2005-08-03 00:08:51 No i stało się - wymieniłem w mojej Mirce sprężyny i amorki z przodu.
Na razie tylko 1 stronę :d - kierowcy - jutro ciąg dalszy. Amorki mam nówki - olejowe Quinton-Hazel - amrerykańskie. Wie ktos może co to warte ?? Były dość tanie - para wraz z transportem 225 zł. Sprężyny to Polonez Truck - żółte - najtwardsze. Efekt - hmmm ... właśnie dlatego jeden - nie moge się zdecydować co dalej. Jazda jest wypas, jest tylko jedno ale: wydaje mi się, że furka stoi wyżej niż na seryjnych. I to mnie martwi
Oczekiwałem takiego efektu jak tył - nowe jak seria, po miesiącu 2-3 cm niżej niż seria. Tymczasem jest wyżej niż seria i wygląda śmiesznie - przód troszkę wyżej niż tył
Czy Waszym zdaniem siądzie przynajmniej do serii ?? Czy może lepiej na drugą stronę zakładać sprężynkę obciętą o 1 zwój ?? A później to co zrobiłem dziś też tak poprawić ?? Tył miesiącu troszkę usiadł. Może i przód siądzie sam z siebie i to więcej iż tył ?? - W końcu z przodu jest silnik, który swoje waży, a tył jest lekki. Najważniejsze : seryjne sprężyny prżód są dokładnie o 1 zwój krótsze niż tył, a grubość jest zdaje sie taka sama. Przerabiać (skracać) od razu, czy liczyć że się poprawi ?? Pozdrówka. Kiejstut |
bullit Slizgacz Bełchatów | 2005-08-03 08:41:54 Cos mi sie wydaje ze przod za duzo nie siadzie na sprezynch od Trucka,wiec moja rada utnij .Ladniej bedzie ciut nizej jak za wysoko |