Problem ze cb w aucie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc
Mam maly problem z radiem cb alan 28 zamontowanym w aucie osobowym
Radio i antenke mam zestrojona ale kiedy podebne radio do zapalniczki i uruchomie auto radio mi trzeszczy i nic prawie nie slysze czy moze mi powiedziec co mam zrobic aby te trzaski zlikwidowac
Bardzo prosze o szybka porad

to sa trzaski z alternatora zeby je zlikfidowac trzeba albo miec radio za squelczowane a najlepiej pociagnac kable od akumulatora bezposrednio powinno pomuc.
pozdrawiam

Odpowiedz mi na dodatkowe pytanie:

Jakiej anteny i jej mocowania używasz?

Ewentualnie założyć filtr p.zakłóceniowy na kabel zasilający. Tylko taki przyzwoity, z dławikiem, a nie tylko kilka pojemności.
Pozdro.

Cześć!Fajno jest, ale może napiszecie kolego co znaczy konkretny?Może jakiś przykład filtra na poziomie(filtry zakładane u mnie w buty wsadzić sobie).

Konkretnie nie powiem jaki, bo to był filtr marki filtr zakupiony na giełdzie elektronicznej. Staruszek dał za niego jakieś 30,-, a w środku oprócz standardowych kondensatorów siedział sobie jeszcze dość konkretny dławik z dwoma uzwojeniami. Instrukcja mówiła żeby sprawdzić doświadczalnie w którą stronę go podpiąć coby dało najlepszy efekt. I faktycznie, w jedną tłumi gorzej, w drugą lepiej. Filtr jest ponoć do 100W obciążenia, jest duży i ciężki
Pozdro.

[quote]
2005-07-23 16:05:36, FilipTeodorek pisze:
to sa trzaski z alternatora zeby je zlikfidowac trzeba albo miec radio za squelczowane a najlepiej pociagnac kable od akumulatora bezposrednio powinno pomuc. pozdrawiam

A kto powiedzial , ze koniecznie z alternatora !!!