Dziwne zachowanie climatronica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio trochę mgiełek się pokazalo i rano jakby chłodniej więc i od środka szybka mnię zaparowała . Nio więc ja nawiewik na szybkie i . Zdziwko. Obroty wentylatora a jakże wzrosły ale dmuchanie nie tam gdzie trzeba Na szybkię ledwo ledwo a główny dmuch na mnie. Nio to dawaj sprawdzać inne pozycje i okazało się, że nic się nie zgadza. Wszystko pokiełbaszone. Miał ktoś taki przypadek? Climatronic zgłupiał czy siakieś dźwigienki/cięgna są źle pozakładane?

w niektórych nissanach jeśli ktoś rzadko zmieniał ustawienia kierunkowe nawiewów "zaklejały" się od tłuszczu, brudu i kurzu "klapki" które decydują o przepływie powietrza odpowiednimi kanałami, może to to??

Ale one się raczej ruchają ale kierują powietrze za każdym razem nie tam gdzie trzeba

Cytat:
2005-09-01 00:03:22, bosky pisze:
Ale one się raczej ruchają ale kierują powietrze za każdym razem nie tam gdzie trzeba

Nie mam pojecia jak te Twoje klapki tam "kopuluja" ale mysle, ze to nie sa okreslenia techniczne.

Sprobuj przez inwersje, przelacz na nogi to moze nadmuch na szybe dostaniesz

reset przez 5 sec naraz on off lub też moze jeden z 3 akumulatoów ciśnienia jest nieszczelny lub poprostu spadł wężyk , takie żeczy to tylko trzeba żmudnie pokolei rozbierac i szukać

ja tez tak mam
tylko u mnie jeszcze nie dziala regulacja temperatury
wiec dmucha caly czas zimne znaczy tak srednio zimne

pisalem o tym wczesniej
i jakos nie moge sie za to zabrac

pozdrawiam

Ten reset to przy włączonym czy wyłączonym zapłonie? Da mi bestia siakiś znak, że się zresetowała?

włączonym, wszystkie regulatory zaczna ci się przestawiać i dmuchawa przez chwile będzie wiała na maxa, masz w instrukcji opisane na głównej stronie lob'u ściągnij i poczytaj

Witam. Mój climatronic też fiksuje. W przypadku włączonej klimy czyli "auto" przy 30' upale zadaję 20' i powinien zbić do żądanej temp. i zwolnić bieg wentylatora na niższy a tak się nie dzieje. Dmucha na maxa i trzeba ręcznie zmiejszać wentylator bo marzniemy. Próbowałem go zresetować w/g wskazań johnybig-a i nic. Miał ktoś taki problem i jak mu zaradzić? Pozdrawiam.

Żeby zresetować Climatronic w omedze C przy włączonym silniku trzeba przez 5 sec trzymać wciśnięte OFF i AUTO. Ja nie sprawdzałem ale tak jest w instrukcji.
Powodzenia