[126]Kontrolka ładowania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cze mam problem poniżej 1000 obr/min jest wszytsko wporządku powyżej tych obrotów zaczyna żażycz sie kontrolka ładowania. Co to może być?

Cytat:
2005-08-03 21:34:54, DEFIN pisze:
Cze mam problem poniżej 1000 obr/min jest wszytsko wporządku powyżej tych obrotów zaczyna żażycz sie kontrolka ładowania. Co to może być?

obstawiałbym regulator napięcia

Im większe obroty tym bardziej jarzy. Obstawiam wiązkę od stacyjki do bagażnika. Przypalone styki od stacyjki.

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2005-08-05 13:34:15 ]

przewod od akumulatora do rozrusznika jest niedokrecony i podczas wchodzenia na obroty na skutek wibracji nie kontaktuje

Ja obstawiam ktoras ze diod w mostku prostowniczym klasyczny objaw

a ja obstawiam wyszukiwarke

jak dla mnie to na 100% regulator napięcia bo 2 miechy temu miałem to samo

Ja mialem taki sam problem i wina byla zle podlaczona masa.(ten kabel miedziany co z reguly przykreca sie do alternatora)Alternator byl nowka i zmienilem go pozniej na stary i juz bylo ok,stym,ze mase przykrecilem tam gdzie trzeba i zdrapalem kawalem lakieru zeby dobrze stykala.Wydawalo mi sie to dziwne ale jakos sie to stalo No i jeszcze dodam ze nicmi nieladowalo praktycznie.

Temat rzeka...
A auto było malowane niedawno?
diody i regulator jest ok.
porządnie musisz odczyścić połączenia masowe: akumulator i alternator i w zasadzie wszystkie przewody przykręcone do karoserii (światła z przodu i z tyłu) i dodatkowo przewód od alternatora do rozrusznika. Może pomoże.
Ja prawie wymieniłem całą instalację w 126 i nie zdołałem całkowicie wyeliminować tego zjawiska. A zaczeło się po remoncie blachy.
Ale na pocieszenie to ładowanie było w porządku. Tylko trochę denerwuje jak się coś świeci?!

Urwał się prawie przewód ten co idzie od alternatora bodajrze + do rozrusznika. Dzięki za podpowiedzi

Cieszymy sie że pomogliśmy

chlopaki jak mi sie swieci caly czas kontrolka ladowania to co mam zrobic ??

Cytat:
2005-08-06 23:36:39, ecko12 pisze:
chlopaki jak mi sie swieci caly czas kontrolka ladowania to co mam zrobic ??

sprawdzić czy nie ma zwary przy liczniku
obadać przewody a szczególnie masę
jak nie pomorze jechać do elektryka żeby naprawił alternator/ zanabyć na szrocie alternator

pozdro

mój kumpel tak własnie miał i wymienił poprostu reg. napięcia. on kosztuje chyba 15 zł,ale jak nie chcesz kupować w ciemno to poprostu pożycz od kolegi podepnij do siebie, albo swój podepnij do kolegi malczana, objawy bedą te same. narqa

a moj problem wyglada anstepująco :

Czasami swieci sie wlasnie tylko na wyzszych obrotach kontrolka, a czasami sie swieci na stale. Nie jest to zwara w liczniku bo rzeczywiscie nie laduje. Zaczeloo sie to od malego upalania. a tydzien przed tym padl mi rozrusznik, przy probie odpalenia slychac tylko ,,cyk''