MotoNews.pl

Przepis na pozbycie sie listew w mk5 :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak wyżej głownie chodzi o środek ktory najlepiej usuynie resztki kleju, same listwy wiem ze usunąć żyłką lub odciągać i podgrzewać, za porady dziekuje i sądze, że wiele osob tez skorzysta

benzyna techniczna/apteczna/ekstrakcyjna
pasta auto-max do zniwelowania roznicy w lakierze

chyba że było malowane pod listwę. Wówczas pastanie pomoże

W moim potworze użyłem opalarki ze świetnym rezultatem. Śladów kleju nie stwierdziłem, jedynie brudno było pod listwami

z moich doświadczeń wynika że:
-jeżeli taśma mocująca jest biała zmywa ją benzyna ekstracyjna
-jeżeli taśma jest czarna zmywa ją ropa
u mnie w essim listwy byly na bialej natomiast znaczki i emblematy na czarnej. Powodzenia

z opalarką to bym sobie odpuścił, z bęzyną to jest zabawa, najlepiej jest się zaopatrzyć w gumę kauczukową "zakładaną" na wiertarkę,używają tego w serwisach samochodowych, wiem bo sam nieraz musiałem zedrzeć ten klej i nakleić nową

PS. jedyny minus to duży bałagan

jak już zrobisz to wrzuć foki z wynikiem końcowym

[ wiadomość edytowana przez: Darek_M dnia 2005-06-08 22:59:56 ]

Cytat:
2005-06-08 22:56:00, Darek_M pisze:
z opalarką to bym sobie odpuścił, z bęzyną to jest zabawa, najlepiej jest się zaopatrzyć w gumę kauczukową "zakładaną" na wiertarkę,używają tego w serwisach samochodowych, wiem bo sam nieraz musiałem zedrzeć ten klej i nakleić nową PS. jedyny minus to duży bałagan

też kiedyś z taką pracowałem i jest super.........tylko że przez dwa miesiące jej bezowocnie szukałem nawet w sklepach zaopatrujących lakierników nikt nie slyszal o czymś takim. Ale jak ktoś ma dostęp polecam naprawdę skraca i uprzyjemnia pracę

Cytat:
2005-06-08 23:02:19, masterostry pisze:
też kiedyś z taką pracowałem i jest super.........tylko że przez dwa miesiące jej bezowocnie szukałem nawet w sklepach zaopatrujących lakierników nikt nie slyszal o czymś takim. Ale jak ktoś ma dostęp polecam naprawdę skraca i uprzyjemnia pracę

popytam w robocie gdzie taką dostać

to prawda, nie ma to jak gumka można sobie nawet zapach wybrać. Słyszałem że w niemczech jest bardzo łatwo dostępna ale to troche daleko

Ja kupuje lakiernikom tylko taką gume, jest firmy APP.

------------------
Pozdrawiam.

Cytat:
2005-06-12 21:22:49, Ice pisze:
Ja kupuje lakiernikom tylko taką gume, jest firmy APP. ------------------ Pozdrawiam.

....to może napisz ile taka przyjemność kosztuje i gdzie to trafić

Ja moze sie tu wyglupie troszke ale czy te listwy boczne nie sa czasem na zatrzaski??

Cytat:
2005-07-16 22:29:59, axe_xa pisze:
Ja moze sie tu wyglupie troszke ale czy te listwy boczne nie sa czasem na zatrzaski??

Niestety . . . listwy sa na tasme 2stronna przyklejone

Dlaczego niestety ?????

Gdyby byly na satrzaski tak jak w np Audi 100 to po zdjeciu bylyby okrpone dziury !!! A tak mozna zdjac bez konsekwencji, szczerze powiem ze benzyna ekstrakcyjna zmywalem przez jakies 3 godzinki ... i nie oplaca sie chyba szukac tej gumy zeby ominac sobie ta robote Po 1 kasa, po 2 jaka przyjemnosc jak sie wreszcie skonczy walke ze szmatka i benzynka ktora co chwile wyparowuje

A najlepiej benzynką ekstrakcyjna tylko zerwij przed wieczorem jak sie schłodzi to wtedy na samochodzie zostanie mniej gumy i wtedy mniej czyszczenia ja tak zrobiłem i poszło gładko

no tak ale czy po zdjeciu listew nie moze ktos zapodac jakiegos zdjatka bo tez chce sie tego pojac ale jakos mam leki ze za bardzo bedzie szpetnie to wygladac.

niech ktos wzucie jakas foyke widoku boku essiego bez listwy

większość autek w klubie po lekkim tuningu tak ma więc popatrz w profilach coponiektórych kolegów i bedziesz widzial. No u mnie nie patrz bo ja jeszcze mam
Popatrz w profil chodziażby kolegi STEPO i już bedziesz wiedział jak to wygląda.

[ wiadomość edytowana przez: Maniurka78 dnia 2005-07-21 09:57:00 ]

[ wiadomość edytowana przez: taxi dnia 2005-07-21 10:00:58 ]

może to głupie ale ja zmywałem ten klej zmywaczem do paznokci... troche roboty z tym było, ale poszło w jakąśgodzinkę, półtorej :]

pozdrawiam

taa teraz wyrwalem listwy i mecz sie z tym klejem ugghhhh juz probowalem ropy i benzyny i slabo idzie.
moze cos innego bedzie...........

propozycje propozycje