Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-08-21 01:40:10 hmm ciężko bedzie sparwdzić komputer bez podłanczania go do kompa zewnętrznego ![]() jeśli auto gaśnie tylko na luzie (czyli nie trzma obrotów) to będzie to wina siliczka krokowego ![]() dobrze by było sprawdzić też kable WN i świece ![]() ![]() najlepiej jakbyś podjechala do jakiegoś dobrze wyposarzonego warsztatu |
![]() arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-08-21 11:17:36 nie masz wolnych obrotów - gaśnie ci na biegu? nie on ci gasnie kiedy wciskasz sprzęgło lub na luzie -co na jedno wychodzi ;-
) jesli kolo pracował x lat w hyundai to powinien sobie poradzić - zaczynając od sprawdzenia krokowego (zasilanie) przez jego czyszczenie..... jak to na nic to wtedy podpięcie pod kompa. Warto popatrzec czy wszytkie wtyczki sie połączyło po robocie - mi nie podpieli czujnika predkości ostatnio, ogólnie przegląd czy wszytko jest połączone... no i bez paniki ECU od tego nie padło raczej ![]() |
daria_o ruda śl. | 2005-08-21 11:50:42 arturo dodajesz mi otuchy ![]() dam moim kolesiom jeszcze jedną szanse w takim razie -niech posprawdzają te podpięcia |
YAROROT HF MEMBER Hyundai i30/Ford Fus ... Katowice | 2005-08-23 20:20:53 Jednym słowem fuszerka ![]() |
![]() Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-08-23 23:22:59
Włączę swoje 3 grosze do sprawy. Z tego co mi kilka "zaprawionych w boju" osób mówiło, to po rozłączaniu klem silnik powinien być rozgrzewany aż do momemntu załączenia wentylatora (wtedy komputer odczytuje na nowo parametry zakresu pracy silnika). Osobiście tą tezę mogę potwierdzić, jako że często zmieniałem coś w swoim systemie audio, to często zdarzało mi się odłączać akumulator i silnik przez pierwszy okres po podłączeniu do baterii zachowywał się dziwnie, czasami nawet kilka dni. Dopiero po klilku konsultacjach z "facjowcami" doszliśmy do wnioskuże po ponownym podłączeniu akumulatora trzeba zapalić silnik i czekać aż się załączy wentylator chłodnicy. Po takim zabiegu wszystko wracało do normy (a wcześniej objawy miałem podobne). Sprawdziłem to wielokrotnie i przynajmniej w moim aucie to skutkowało. ![]() |
daria_o ruda śl. | 2005-08-24 08:59:49 bardzo dziękuje za wtrącenie 3 groszy Bolls_no1 ![]() sugestia bardzo ciekawa i cenna ![]() pozdrawiam serdecznie ! |