Przegub???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Ostatnio znajomy wymieniał mi gumę na zewnętrznym lewym przegubie i od tej pory dodając gaz przy niewielkim skręcie w przwo jakby coś zgrzytało przy czym są duże drgania jakby od koła i niesie na kierownice nawet na całą budę. Czy możliwe że coś połamał itp.??

Hmm mam tak samo i jeszcze nie wiem co to jest. Jak gumke zkładałem to przegub wygladał ok

Mam ten sam problem jak dam ostro w palnik na 1. i 2. biegu to jakby mi koło próbowało uciec przy 3 biegu i wyżej problem znika....

Wymieniałem przegub jakieś 3 miechy temu....

U mnie tylko przy skręcie w prawo jak mu dobrze przycisnę... Trochę mnie to dobija ale kurde tak nie może być chociaż można zaoszczędzić na paliwie

Wlazłem wczoraj w kanał i poszarpałem trochę i okazało się że lewy przegub zewnętrzny o którym mowa wypada z zapezpieczenia. Podobno może nie trzymać pierścień osadczy ale za bardzo się nie znam. Ogólnie szarpiąc przegubem na boki wzdłuż osi ma większy luz niż prawy i wyskakuje jakieś 5-10 mm i wpada z powrotem. Panowie pomóżcie!!!

Jeżeli występuje luz wzdłużny najprawdopodobniej trzeba będzie wymienić przeguby. Jeżeli przegub, najprawdopodobniej lewy, jest lichy, to pewnego pięknego dnia na zakręcie posypią Ci się z niego kuleczki I staniesz. Na twoim miejsu nie czekałbym i pojechał do mechaniora. Szkoda potem nerwów.
Ale nie martw się, w fordach przeguby są tanie.

Witam. Problem tkwił że posypał się pierścień - takie zabezpieczenie. Po jego wymianie wszystko pasi. Pzdr