Nie swiecace kontroli

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanko o kontroliki od hamulca recznego i od oleju.
Mianowicie kontrolka od hamulca recznego w czasie jazdy mruga co jakis czas i nie wiem co jest grane plyn hamulcowy oczywiscie jest i kontrolka od oleju była i nagle nie ma jej wogole nie wiem co robic

U mnie też jest problem z kontrolką oleju - przed odpaleniem silnika kiedy powinna się jeszcze świecić ona czasami mruga... Zauważyłem to przy ciepłym silniku. Nie wiem czy to wina czujnika czy coś innego nie trybi.

odkręćcie ten korek z czujnikiem w zbiorniczku na płyn hamulcowy. Tam jest taka "gruszka" z tłoczkiem w środku. W tej "gruszcze" jest taki otworek na dole. Potrafi sie zapychać. Nie wiem skąd, ale z płynu wydziela sie taka maź i ona zatyka ten otworek.
Ta "gruszka" to jest tłumik drgań czujnika.

Cytat:
2005-08-08 18:53:40, zlapmnie pisze:
U mnie też jest problem z kontrolką oleju - przed odpaleniem silnika kiedy powinna się jeszcze świecić ona czasami mruga... Zauważyłem to przy ciepłym silniku. Nie wiem czy to wina czujnika czy coś innego nie trybi.

Sprawdż kabelek dochodzący do czujnika , czy nie jest gdzieś przetarty i nie ma zwarć do masy. Jesli to nie to, to bedzie problem z cisnieniem oleju bądź z samym czujnikiem.

Cytat:
2005-08-08 20:55:02, Slawko pisze:
Sprawdż kabelek dochodzący do czujnika , czy nie jest gdzieś przetarty i nie ma zwarć do masy. Jesli to nie to, to bedzie problem z cisnieniem oleju bądź z samym czujnikiem.

Wydaje mi się że jakby był problem z ciśnieniem to kontrolka by się świeciła także po odpaleniu. A ona mruga bądź gaśnie przed odpaleniem. Na początek pogmeram w kabelkach jak znów zacznie świrować, bo jak na razie się uspokoiła.