Tlumik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak sprawdzic czy tlumik(i) nie sa/jest zapchany?
powinien się grzac nadmiernie? kumpel mial cos takiego w fordzie, wymienial lambde a auto dalej sie meczylo okazalo sie ze tlumik zapchany wymienil i jest ok. a moj tez się meczy

To najlepiej wez auto na autostrade i przepedz je troche
A tak na powaznie to raczej rzadko tlumik sie zapycha a czesciej katalizator Dlatego ze jest pierwszy w ukladzie wydechowym i najwiecej syfu sie tam zatrzymuje ...

pozdr

Najczesciej sie wlasnie zapychaja 2 ostatnie tlumiki, powodem moze byc (jak u mnie) rozsypany katalizator, wtedy caly syf z niego leci do tlumikow i dupa. wtedy tylko wymiana.

p.s. nie wstawiaj zadnych najtanszych tlumikow, bo auto bedzie chodzilo jak syrenka.

pozdr

Cytat:
2005-08-09 09:53:04, chudy01 pisze:
p.s. nie wstawiaj zadnych najtanszych tlumikow, bo auto bedzie chodzilo jak syrenka. pozdr

bzdury opowiadasz

Prawde rzecze dArti : bzdury

polskie rzemiosło rulez mam cały wydech polski i nie narzekam

A ja mam buczaca konserwe.
Hand made in Poland by najebany Zenek... Nawet nie wiem jak to sie nazywa, zapomnialem - ale jakas totalna porazka.

Polecany Płuciennik. W marę tani i dobry aluminizezowywany

Też mam polski hand i jakoś leci - jednak po wymianie przedniego tłumika z portkami ten dzwięk jest strasznie metaliczny - jak nieprzymierzając w jakiejś astrze - brrr...

ale ja nie o tym

Podczas wizyty u Mariosaomegosa pokazał mi on wymontowany w całości cały wydech i ku mojemu zdumieniu był on zdublowany tzn. od kolektora jedna rura, jedne portki i jedna lambda a później trójnik i dwa wydechy po 3 tłumiki na stronę. Jeśli dobrze pamiętam to chyba jakiejś Omy3000.

Normalne to? Fabryczne czy jakaś radosna twórczość?

Chętnie bym założył takie coś - pierdziawa działa mi na nerwy, a z takim zdublowanym tłumieniem to pewnie cichutko musi być.

Moja następna Oma będzie bezszelestna