Sportowy wkład filtra

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie brzmi czy warto??
nie chodzi mi o moc tylko o dźwięk
silnik 1.4 więc i tak wiecej zyskam na mocy wywalając zapasówkę
czy wkład ten można prać jak normalne stożki??
ma ktoś taki wynalazek wogóle?
a, i jeszcze jedno, czy dobrze chodzi i nie pali więcej?

będzie chodził normalnie, zużycie paliwa też się nie zmieni, poprostu nic nie zauważysz....warto kupić dobrą wkładkę np. K&N, bo jest praktycznie dożywotnia, tylko co chyba 10 000km (pierwszy raz 50 000km) czyścisz ją specjalnymi środkami i nie trzeba wymieniać,

dzwięk się nie zmieni

nasuwa mi się jedno ważne pytanie
po jaką cholere to zakładać??
taki wkład to wydatek rzędu 200 plnów, czyli jakieś 10 normalnych filtrów, myślałem że chociaż minimalna różnica będzie, nie ma większej przepustowości czy czegoś, a może jest skuteczniejszy od zwykłego??

nie no oczywiście że jest większa przepustowość i taka wkładka teoretycznie da troszeczkę mocy.....ale na tyle mało że nawet tego nie odczujesz

dla dźwięku najlepszy jest stożek /hihi, szczególnie w rs /

właśnie mi chodzi tylko o efekt dźwiękowy
nie chcę stożka bo różnie o nim słyszałem, a wogóle nie chcę dolotu przerabiać.
ale skoro sama wkładaka nic nie da to nie widzę sensu ją zakładać

stożkom jak zwykle mówię nie ale jeżeli chodzi o wkładkę to jestem za,róznica będzie prawie nie odczówalna ale zawsze to małe cós, tzn więcej powietrza do komory spalania

a właśnie, a dlaczego nie stożek?
ja osobiście nie mam zamiaru tego zakładać, ale kumpel w VW na wtrysku 1.8 ma to założone i auto zachowuje się troche dziwnie, mianowicie na paliwie fajnie idzie, ale strzela przy zmianie bieguów, a na gazie z kolei gorzej niż na zwyklym filtrze.
Na gazie za to idzie dobrze ale tylko jak jest zimny.

Co trzeba zrobić żeby dobrze dopasować stożek do samochodu