Ubezpieczenie radia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Was

Jako, ze przymierzam sie do zmiany radyjka to tak pomyslalem o jego ubezpieczeniu. Moja okolica jest niespokojna a tak to nawet jak sie radio zgubi to odzyskam kase.
Czy ktos wie ile to kosztuje i jaka firma to prowadzi? Aha, no i czy oddaja cala kase z faktury, czy np 15,5% wartosci

Pozdrawiam
Demon

Napewno PZU ubezpiecza bo kumpel ma ubezpieczone. Przy ubezpieczeniu podajesz wartość radia. Z tego co pamiętam nie wymagali dowodu zakupu, gdyż wspomniane radio kumpla zakupione było na giełdzie. Oddają tyle ile kosztowało, minus amortyzacja. (sprawdzają cenę rynkową modelu, jeśli nie ma już w produkcji to przybliżonej klasy) Autentyczny przypadek, włśnie temu koledze zwędzili radio i bez problemu odzyskał kase. Oczywiście musisz oddać panel i już go nie odzyskasz! Dodam, że ukradli mu z panelem (spod domu!) i musiał kupić sam panel na giełdzie żeby odzyskać kase.

a ile wynosi skłądka na rok :>

.... tylko ze wiekszosc firm ubezpiecza radio jak zawrzesz z nimi polise AC. Zadko kiedy mozesz zawrzec umowe na samo radio

Nie mam zielonego pojęcia jak wyjdzie z woja (w piątek) to się zapytam na grilu powitalnym

No i czy mozna wykupic ubezpieczenie TYLKO na radio, bo auto mam w Samopomocy czy czyms takim (!) co tez nie bylo szczesliwe, bo jak sie okazalo to Allianz byl tanszy na rok o jakies 70 zl jak dla mnie.

a będziesz miał siłę i będziesz pamiętał

Cytat:
2005-08-09 22:59:38, lukas_s pisze:
a będziesz miał siłę i będziesz pamiętał

spokojna głowa - moja jest silna

PZU na 100% bo miałem u nich ubezpieczone radyjko, chcieli dowod zakupu i musialem przyniesc im fakturke, składke mialem zdaje sie 65zl lub 85zl wartosc radia na fakturze cos ok 800zl, w przypadku kradziezy oddawali cala kwote, teraz juz nie ubezpieczam bo sprzet sie starzeje ja nie mam kasy a auto i tak stoi w garazu

Dzieki za odpowiedz. Moje radyjko raczej nie bedzie kosztowalo tyle, a cos ok 500zl, ale i tak szkoda kasy, jakby mial zniknac.
Liczylem na kwote ok 50zl max, no nic. Przejde sie do nich i popytam. Dzieki jeszcze raz.

Witam - sprawdzałem w Warcie - składka roczna to około 80-90zł, przy ubezpieczeniu trzeba pokazać dowód zakupu - inaczej nie ubezpieczą

Auto mam ubezpieczone w PZU (ubezpieczenie radia zawiera sie w AC). W razie kradziezy musze miec panel (zadnych rachunkow), przy podpisywaniu umowy podalem jedynie wartosc radia. I najwazniejsze, jesli ukradna radio nie trace zadnych znizek

A MOŻE KTAŚ Z WAS OPŁACA AC ----> ciekawa jestem czy roczna składka jest mniejsza od 1.5 tyś ???
bo z kalkulatorów w necie wychodzi ponad 2.5 tyś --> a pewnie oni to troszke normalniej obliczają !

Ja mam AC - kosztowało koło 750 PLN, tyle, że auto jest zarejestrowanie na dziadzia, a on ma max zniżek na ubezpieczenia.

Cytat:
2005-08-10 10:40:29, KAMILA_Z_USTRONIA pisze:
A MOŻE KTAŚ Z WAS OPŁACA AC ----> ciekawa jestem czy roczna składka jest mniejsza od 1.5 tyś ??? bo z kalkulatorów w necie wychodzi ponad 2.5 tyś --> a pewnie oni to troszke normalniej obliczają !

Za OC+AC+NW zaplacilem 1050 zl (znizka 60% na OC i 50% na AC)

Witam
Tak jak mówili przedmówcy różne są koszty ubezpieczenia w różnych firmach ale policz: ile kosztuje ubezpieczenie, a ile kosztuje takie radio z papierami (czyli nie kradzione) na allegro lub giełdzie. Ja sprawdzałem, że jeśli nie włamią się przez dwa (trzy) lata to ubezpieczenie drożej kosztuje (mojego radia) niż radio. Poza tym ubezpieczenie radia to jedno a zazwyczaj szyby i zamki to drugie (i tego ubezpieczenie radia zazwyczaj nie obejmuje)
Policz dokładnie czy się opłaca.
pozdrawiam
Arturek

Cytat:
2005-08-10 10:40:29, KAMILA_Z_USTRONIA pisze:
A MOŻE KTAŚ Z WAS OPŁACA AC ----> ciekawa jestem czy roczna składka jest mniejsza od 1.5 tyś ??? bo z kalkulatorów w necie wychodzi ponad 2.5 tyś --> a pewnie oni to troszke normalniej obliczają !

OC+AC+NW, ze zniżkami 20% (póki co ) siakieś niecałe 2k PLN.
W Warcie, dodatkowo AC na całkiem całkiem warunkach...

Cytat:
2005-08-10 14:50:39, Maks pisze:
OC+AC+NW, ze zniżkami 20% (póki co ) siakieś niecałe 2k PLN. W Warcie, dodatkowo AC na całkiem całkiem warunkach...

łolaboga, a ile samo oc??

Cytat:
2005-08-10 17:14:55, rogos pisze:
łolaboga, a ile samo oc??

1286,00 ale póki co brak jakiś sensownych zniżek. Jak wspomniałem tylko 20%.
No i pojemność swoje robi...

Jeśli chodzi o zniżki - OC (zniżka 60%) 280zł w Samoobronie, AC (zniżka około 50%) 600zł w Warcie