Barum Rally 2005

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No to kto był na Barum Rally?? ja byłem (kaszlem )i mi się bardzo podobało... super klimat, naprawde niezły schow z rajdu Havranki potrafią zrobić!!
niedość że doborowa obsada, to jeszcze holki ładne i sympatyczne no i benzynka tania !!
szkoda tylko że tyle polskich załóg odpadło, no i czekałem na Łady 2107 z węgier, z których pojechała tylko jedna .
no i niespodzianka- załoga Meresiński/Brzozok dojechali do mety bez przygód, zajmując nawet niezłe miejsce !

Ja niestety nie pojechałem. Byłem na dwóch wcześniejszych edycjach i było rewelacyjne. Może za rok uda mi się tam wybrać. Tylko szkoda, że już wurców ni ma

Miały być 2 WRC, ale organizatorzy nie dopuścili bo rajd jest elininacją RME, ale kierowcy wurców złożyli protesty na tą decyzję, bo teoretycznie mogli startować. Barum jest też eliminacją mistrzostw krajowych gdzie dalej startują WRC... w sumie racja leży po obu stronach... Ale ja też bym chętnie zobaczył WRC w akcji. Największe wrażenia z ogromną ilością WuRców były na zeszłym Praskim Rallysprincie!!