| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pytlar Sympatyk FEFK Chrysler Aspen Prabuty | 2005-08-13 12:03:43 witam!!
dzisiaj bylem na zmierzeniu w koncu cisnienia na cylindrach, bo mi nierowno chodzi silnik i troche paliwa za duzo spali.... wynik zastanawiający cholernie: 1 cylinder: 10 atm. 2 cylinder: 13 atm. 3 cylinder: 13,5 atm. 4 cylinder: 14 atm. Mechanior zalecil, zebym zaczął szukac dobrej uzywanej glowicy... a ja bede musial niedlugo swoją zwalic z silnika az sie boje zaglądac![]() |
eres Warszawa | 2005-08-13 15:28:00 a jak pierdzionki?? |
pytlar Sympatyk FEFK Chrysler Aspen Prabuty | 2005-08-13 18:13:10 znalazlem taka glowice do mojego, jak narazie jest 180 zł, zobaczy sie jeszcze czy nie podskoczy...
opis glowicy: Głowica była planowana, ma wymienione uszczelniacze. Zawory i gniazda zaworowe były szlifowane. Głowica jest w pełni sprawna. Real foto.
i jak?? ojczulek powiedzial mi, ze sie oplaca... |
pytlar Sympatyk FEFK Chrysler Aspen Prabuty | 2005-08-13 18:51:47 mechanior ktory ogladal silnik powiedzial, ze pierscienie dobre i prawdopodobnie mam wypalone gniazdo zaworowe, bo to najczesciej sie dzieje w fordach, bo zawory podobno rzadiej sa winne. No i mam jeszcze do wymiany walek rozrzadu i chydropopychacze, bo mi silnik klepie glosnij niz jakis przedpotopowy diesel!! |
pytlar Sympatyk FEFK Chrysler Aspen Prabuty | 2005-08-13 18:59:50 no jak zdejme glowice to beda ogledziny dokladne narazie ocenil po zmierzeniu cisnienia... no i na sluch |
eres Warszawa | 2005-08-13 19:03:13
wszystkie opcje są możliwe dopóki nie zdejmiesz głowy więc do dzieła |
pytlar Sympatyk FEFK Chrysler Aspen Prabuty | 2005-08-13 19:08:36 zebym to ja sie jeszcze na tym troche znal... to nie motor, gdzie silniki rozbieralem na czynniki pierwsze sam to robiac pewnie cos rozwale, ojczulek (z zawodu mechanik samochodowy) znowu zacznie wyzywac, ze kupilem gawno i ze on sie do tego nie dotyka, a jak zacznie robic to bedzie sie wsciekal ze burdel w garazu i kupilem zlom... a na mechaniora narazie nie mam kasy.. a i wiekszosc mechanikow w okolicy to papraki!! i co tu zrobic rece opadaja... |
WilK Honorowy Członek Klubu Black Magic Prowansja | 2005-08-13 20:17:01 A ta głowica na fotkach, to trochę za dużo nagaru ma na rozrządzie IMO. Albo kiepski olej, albo dmuchało. Sprawdziłbym tez oprócz zaleceń Eresa drożność kanałów olejowych. |