MotoNews.pl
9 Problem z grzaniem się dźwigni zmiany biegów. (110032/0) - NT

Problem z grzaniem się dźwigni zmiany biegów.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sorki że zaczynam moją obecność tutaj od założenia nowego topicu ale potrzebuję porady.Mam espero od 2 tygodni,zostało kupione używane,1998 rocznik.
Mój problem polega na tym że podczas jazdy np. wiecej niz 20 km.zaczyna mi się coś grzać niedaleko dzwigni zmiany biegów.Jesli chodzi o mechnike samochodową to jestem laikiem .Więc zasięgam porady kogokolwiek się da.Nagrzewa sie tam tak bardzo ze nie mozna dotknąc palcem zeby sie nie poparzyć.Mam kilka hipotez ale nie wiem naprawde jak sie za to zbrać.Może komuś z wasz zdarzyło się coś podobnego?Czekam na opinie i porady.I jeszcze raz przepraszam ze założyłem new topic ,ale HELP ME

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2005-08-15 23:55:08 ]
[ powód edycji: Zmiana tematu. ]

Chyba masz kataizator zapchany i trzeba go wywalic

Mi też się grzeje... Ale w miarę lekko

mi tez sie grzeje ale po 500km jest nadal lekko cieple wiec tak jak owi kolega pewnie katalizator.wywal go i zamontuj turbine ;D

Cytat:
2005-08-15 23:04:13, ramzes22 pisze:
mi tez sie grzeje ale po 500km jest nadal lekko cieple wiec tak jak owi kolega pewnie katalizator.wywal go i zamontuj turbine ;D

sprecyzuj pojęcie "zamontuj turbinę"z laikami trzeba konkretnie hihi

Cytat:
2005-08-15 23:08:06, ukasz77 pisze:

nie sluchaj kolegi..nic nie wywalaj tylko wymien jesli faktycznie katalizator jest padniety..nie rozumiem swobody niektorych w wywalaniu katalizataro ktory jest integralna czescia ukladu wydechowego i uklad byl liczony z uwzglednieniem jego istnienia

Cytat:
2005-08-15 23:08:06, ukasz77 pisze:

Nie przejmuj sie, to była kolejna "cudowna" rada ramzesa

-----------------
czasem tu zaglądam

Ukasz77, precyzuj temat postów - "Problem" to zbyt ogólne pojęcie...