[OGÓLNE] Skrzynka bezpieczników - brak zapłonu po naprawie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Padła mi dmuchawa i postanowiłem przelutować swoją skrzynkę. Okazało się ze skrzynka miała już kilka bardzo niefachowych napraw aczkolwiek wydawało się że wszystko ok.
Po naprawie wróciła dmuchawa! Po pobieżnym sprawdzeniu działają tez wszystkie obwody! Światła, radio, wycieraczki, central, etc. grzeją nawet świece.
Ale niestety po przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje!!! Tzn dzieje bo znika całe napięcie ale to akurat normalne.

Gdzie szukać przyczyny?! Nie widzi mi sie ponowne rozbieranie skrzynki i mozolne sprawdzanie każdego pinu.

[ wiadomość edytowana przez: Kalor dnia 2010-01-08 20:40:01 ]
[ powód edycji: dostosowanie tematu do nowego regulaminu ]

Albo spaprałeś coś w skrzynce albo coś źle podłączyłeś. Innej rady nie ma. Sprawdź na spokojnie, czy nie pomyliłeś jakiś przekaźników, zwor...

Wlasnie wczoraj podlaczalem swoja, po naprawie. I skutkiem zlego wpiecia wtyczek od dolnej strony zapalila mi sie kontrolka ABS (ktorego nie mam), właczył sie wiatrak na II bieg oraz zniknal zaplon. Po zamianie miejscami malych wtyczek koloru niebieskiego i bialego, wszytsko wrocilo do normy. Auto pali i smiga jak ta lala
Duzych czarnych wtyczek nie sposob pomylic, za to przy mniejszych mozna sie pomylic.
Ale zachodzi pytanie innego typu: Czy dobrze masz wpiete bezpieczniki, przekazniki i zworki. Ja bez zdjecia cyfra poleglbym niechybnie.
Powodzonka

Dokumentacja foto jest, bez tego ciężko!
Ale przewodów chyba nie da się źle podłączyć ale sprawdzę.

Dzięki

ja ostatnio miałem podobny problem po przelutowaniu skrzynki. Po jej przelutowaniu i zamontowaniu jej do auta przestał działać immo a co za tym idzie to nie kręcił rozrusznik i pompka paliwa nie działała. Wyjąłem a skrzynkę pooglądałem dokładnie i znalazłem brak cyny na dwóch pinach spajających skrzynkę(zalane były kalafonią). tak więc poprawiłem i auto smiga. U ciebie może byc podobnie, oblukaj całą skrzynkę dookoła a w szczególności te bolce...

a jak ja lutowales? rozpolawieles??

jak tak to nie laczy ci jeden z kołkow laczacych dwie plytki tez tak mialem sprawdz miernikiem kazdy kolek czy laczy dwie plytki razem
to pewnei to

Ustaw sobie miernik na badanie diody. Wtedy przy zwarciu (czyli przeplywie pradu bedziesz mial sygnal dzwiekowy.Dardzo to ulatwia sprawdzanie.

Problem rozwiązany!!!

Przy składaniu skrzynki zagięło się jedno gniazdo i zwora nie stykała. Obyło się więc bez ponownego lutowania, ufff

Dzięki za pomoc! Swoją drogą cholernie upierdliwa ta naprawa

Gratuluje pomyslnie wykonanej naprawy.Rzecz to wcale nielatwa!