| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-08-11 23:17:55 Wskazuje cały czas 0 ?
Znaczy czujniki temperatury poooooooooooszły w pi...du |
krzy_ost omega B Polska | 2005-08-11 23:26:50 Powiedzcie mi prosze czy wentylator obraca sie zaraz po uruchomieniu silnika czy dopiero jak osiagnie temperature? |
krzy_ost omega B Polska | 2005-08-11 23:34:19 no moze tak! ale pisze ze wczesniej mialem omcie A forum los omegas wiec .... TAK omega B |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2005-08-12 00:09:11 omega B co??
3,0 , 2,5V6, 2,5 TD, 2,0 ?? |
krzy_ost omega B Polska | 2005-08-12 00:14:12 2,0 16V |
krzy_ost omega B Polska | 2005-08-12 14:02:10 czyli wskaznik lub czujnik (badz termostat) TAK? |
krzy_ost omega B Polska | 2005-08-12 20:24:46 To co ludeczkowie odpowi ktos czy wentylator kreci sie po uruchomieniu silnika czy dopiero jak sie nagrzeje??? |
OMENATOR OMEGA & SENATOR Lębork | 2005-08-12 22:39:33 Jeżeli chodzi o Omegę A z silnikiem 2,6 i 3.0 w dwóch wersjach to wentylator kręci się od uruchomienia silnika bo jest napędzany silnikiem
A teraz jeżeli chodzi o elektryczne wentylatory to raczej nie powinien się kręcić odrazu. Kiedyś w Mondeo rodziców wentylatory odrazu kręciły się po przekręceniu zapłonu. Dopiero jak przestały to silnik dało się uruchomić. Aż w końcu nie przestały i silnika nie szło juz odpalić. Idiotyczne posunięcie. !!!!! STRZEŻCIE SIĘ TEGO !!!!! Ojciec oddał Forda do Serwisu Forda ( a niech ich szlak trafi!!!) i załpacił ponad 4000 zł za naprawę. Wymienili komputer. Samochód stał u nich ponad miesiąc i nie mogli go zrobić. Oczywiście komputer był dobry ale naciągać to oni potrafią. Gdy tam pojechałem aby się kłócić o to że komputer był dobry to jeden gościu tak się wkurzył (jakiś kierownik w krawacie i garniturze a straszyłem go sądem ) że przy ludziach zaczął przeklinać jak jakiś prostak i wyskoczył przez ladę i wyrwał mi z ręki rachunek.
Sprawa nadawałaby się do prokuratora. CHciałem wziąć dyktafon ale go nie wziąłem więc bez dowodów mogłem zapomnieć o całej sprawie. Tak więc nie ODDAWAJCIE SAMOCHODÓW DO SERWISÓW FIRMOWYCH. A propos wentylatora. MOżliwe że elektronika wykrywa usterkę czujnika temperatury i wchodząc w tryb awaryjny odrazu chłodzi silnik. Możliwe że tylko czujnik masz do wymiany. Znajdź gdzie on jest i zbadaj czy jest sprawny |
KrzyX Omega B Bielawa | 2005-08-13 11:45:52 Mialem to samo w swojej omedze 20.16v. Okazalo sie ze byla przepalona sciezka za wskaznikami - pzylutowanie kabelka i wszystko wraca do normy.
pozdrawiam |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-08-14 15:29:26 A po kiego ma chodzić wentylator chłodnicy jak silnik zimny? , pytanie z rodzaju czy można sikać jak fujara nie na wierzchu, może po prostu chodzi wentylator od klimy, po pierwsze rozpoznaj dokładnie temat, potem dokładnie opisz, wtedy może ludeczkowie odpowiedzą, tu o wróżki ciężko. |
krzy_ost omega B Polska | 2005-08-14 16:52:43 No dzieki za cenne uwagi januszku, widac masz nie tego humorek bo inne twoje posty sa calkiem rzeczowe, no ale mysle ze nie po to forum, aby wojenki prywatne toczyc, a na wzajem sobie pomagac. Chodzilo mi tylko o to aby ktos potwierdzil lub zaprzeczyl ze wentylator sie obraca czy nie-myslalem ze to proste. nie powinien sie obracac-musze naprawiac (co?) ma sie obracac w porzadku. I po co tu "sikac"? |
kufcio Omega C 2,2 DTI --- | 2005-08-15 12:07:01 U mnie w 2,5tds kreci sie odrazu a po przekroczeniu pewnej temperatury wlaczaja sie elektryczne..
Takze chyba mam walnieta wiskoze bo powinna zalaczac po nagrzaniu ale spoko.. jezdze i sie nie przejmuje bo po pozadnym oczyszczeniu chlodnicy ciezko mi zlapac temperaturke 93C
pozdr |
czacha Omega B EDITION 100 ... WLKP | 2005-08-16 16:43:53 jeżeli po nocy wsiadasz w auto, odpalasz je i od razu chodzi wentylator chłodnicy to znak że jest coś nie tak. Wentylator powinien załączyc się przy temp ok 94st.
I sprawdź czy przypadkiem nie chodzi ci wenty. od klimy
normalna temp pracy tego silnika to ok 90-95st ps. użyj wyszukiwarki |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-08-16 20:28:28 Czacha, podziwiam twoje dobre serce |