Spadki napięcia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przy ruszaniu z niskich obrotów w momęcie gdy silnik jest na skraju zgaśnięcia bardzo mocno przygasają mi wszystkie lampi wraz ze światłami mijania. Niby nic dziwnego ale dzieje się to nawet przy normalnym ruszania tylko w małym stopniu. Wcześniej albo tego nie było albo nie zauwazałem. Ładowanie akumulatora mam 13.8V na wolnych obrotach ,przy dodawaniu gazu nieznacznie zwiększa sie do 14.2V. Podczas tych spadków widoczne jest migotanie światła spowodowane pewnie spadkiem z powodu wysyłania iskry na świece. Nie wiem czy to jest normalne ale wydaje mi się ze nie. Czekam na opinie mądrzejszych ode mnie

Na jesieni miałem wyjmowany alternator i sprawdzany na stanowisku wszystko było z nim ok, miałem jeszcze prowadzoną nową wiązke z alternatora do akumulatora bo gdzies były przebicia. Moze coś jest spiep... ?

trochę mało informacji ale sprubuj podłączyć miernik uniwersalny w gniazdo zapalniczki bo jest podłączone centralnie pod akumulator i pojezdzij trochę obserwując wskazania być może któreś z połączeń szwankuje ale dopiero podczas drgań np. przy ruszaniu poza tym przy takiej pogodzie bardzo często śniedzieją końcówki przewodów a nawet klemy akumulatora na styku ze słupkami sprawdz i napisz co wyszło

[ wiadomość edytowana przez: adam-adam dnia 2007-01-18 14:15:54 ]

Cytat:
2007-01-18 10:50:53, adam-adam pisze:
gniazdo zapalniczki bo jest podłączone centralnie pod akumulator

to chyba w twojej omedze
włącz wszyskie odbiorniki i sprawdz ładowanie na słupkach i przed klemami na przewodach