| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-08-13 22:54:31 a nie przyszlo ci do glowy zeby podac model tego radia?? |
the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-08-13 23:30:22
To byłoby zdecydowanie za łatwe |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-08-13 23:51:17
popatrz jaki ze mnie oportunista ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-14 08:26:09 Toto to jest na 90% właśnie to. Jest to podstawowy tak w wyposażeniu jak i możliwościach sprzęt i cudów po nim nie należy się spodziewać (może poprawili czułość RDS-u, bo w porównaniu z radiem DU z Lanosa jest gówniana). Ale co kto woli. Ja wolę porządny sprzęt w domu niż w aucie. Niektórzy odwrotnie. A niektórzy chorzy na umyśle mylą zastoswanie auta i tworzą z niego salę odsłuchową za paredziesiąt tys zł. Wprawdzie takim samochodem nie da się jeździć (vide Czas Tjóningu na TVNTurbo), ale po co komu jeżdżący samochód. |
![]() bobson Espero 1.5 Kraków | 2005-08-14 22:06:48 taaa... to jest ten sam model do ktorego piotrek podal linka nie zapamietalem tego oznaczenia cn... cos tam dlatego posilkowalem sie reklama ;D |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2005-08-14 22:20:25 Panasonic... Hmm... Daruj sobie.
Dodaj 100 zł i poszukaj na allegro JVC |
![]() Biznes OMEGA BFL Stary Sącz | 2005-08-14 23:09:50 Gdyby to był PIONIEREK to pewnie ze tak
.Fajnie radyjka wygladaja z tymi gałeczkami ale to jednak Panasonic |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-08-15 08:55:58 ja mojego pioonka 5700 opanowalem w pare dni - i nie jest skomplikowany.
nie obslugiwalem nigdy pionkow z ubieglych lat wiec nie wiem jak mocno zmienila sie ich obsluga - ale wszystkie funkcje sa pogrupowane i latwo mozna sobie z tym poradzic. a funkcji to tam jest mnostwo... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-15 09:12:17 A wynaciskać się guzików trzeba (wtedy już pokrętła wyszły z mody) patrząc wciąż na wyświetlacz, aby zmienić parametry dźwięku na przykład. |
![]() bobson Espero 1.5 Kraków | 2005-08-15 10:11:01 Tzn, sprawa wyglada tak, ja potrzebuje radia jedynie do CD(mp3) ale Tata jak jezdzi slucha tylko radia i potrzebuje dobry RDS i opcje podloczenia zestawu glosnomowiacego...
co Wy na to? ja sie zastanawialem nad DALCO Tutaj ewentualnie tutaj co o tym sadzicie ?? [ wiadomość edytowana przez: bobson dnia 2005-08-15 10:12:28 ] [ wiadomość edytowana przez: bobson dnia 2005-08-15 10:13:58 ] |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-08-15 10:36:11 piotr_ek, moj pionek ma juz "szablony" poszczegolnych ustawien i szablon wlasny, wiec to dziala na zasadzie programowalnego equalizera z hifi w domu - ustawiasz sobie raz i pozniej jeden guzik do przelaczania EQ.
ja mam pare poustawiane tak jak chce i zmieniam w zaleznosci od rodzaju muzyki - wiadomo techno wiecej basu, hiphopy wiecej sopranu i bardziej gra przod itp. troche dobieranie tych ustawien mi zajelo ale efekt duzo lepszy niz na "classic" - standardowym ustawieniu eq. gdyby tak recznie przestawiac podczas jazdy co mi sie tez zdarzalo - nie ma problemu, jest to i tak bardzo dobrze rozwiazane. pokretlo jest do glosu, drugie to sciemniackie pokretlo sluzace za naciskacza gora/lewo/prawo/dol i dzieki temu wygodnie sie wszystko robi. apropo - jak podlaczyc ten sprytny kabelek zeby wyciszal? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-15 11:05:46
Musisz posiadać zestaw głośnomówiący i poprostu łączysz go z odpowiednim kablem w zestawie głośnomówiącym (zwykle jest to wiązka kabli do masy, zasilania, czujnika zapłonu). |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-08-15 22:58:53 cwikus..zalezy jesli chcesz miec tylko funkcje wyciszenia przy nadchodzacej rozmowie to w centralce zestawu jest jeden przewod ktory laczysz z odpowiednim przewodem z kostki radia..to zawsze jest dobrze opisane..wtedy po nadejsciu polaczenia centralka wysyla sygnal do radia i radio sie wycisza a rozmowa idzie przez glosnik zestawu glosnomowiacego..ja mam nieco dalej posuniete rozwiazanie..bo sygnalem z centralki nei tylko wyciszam radio ale tez przelaczam sygnal zamiast na glosnik zestawu glosnomowiacego to na przednie glosniki samochodowe..oczywiscie jest to wtedy mono ale i tak jakosc jest o niebo lepsza niz przez fabryczny glosniczek dolaczony do zestawu..jednak zeby to zrobic trzeba kupic specjalny interfejs..przejsciowke ktora bedzie przelaczala glosniki miedzy radiem a zestawem..mozna to kupic na allegro albo w serwisach montujacych zestawy gsm albo zrobic samemu uzywajac przekazniczkow..montujesz to miedzy radio a orginalna wiazke instalacji glosnikowej w samochodzie..cos w rodzaju zwrotnicy..koszt od 30 do okolo 100zl |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-16 08:53:29
Moim zdaniem szkoda kasy... no może jeszcze 30 zł, ale 100 zł nigdy bym nie dał. Oryginalny głośnik (przynajmniej Nokii) jest wystarczający i o to w tym chodzi. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-08-16 13:43:04
ja dalem 30 ale szukajac znalazlem tez oferte za 100 wczesniej mialem wlasnie oddzielny glosniczek..i roznica w dzwieku jest zdecydowanie warta tej kasy..po za tym 4 przekazniczki i mozesz to sam zrobic tylko ze za 30zl to mi sie nie chcialo |