| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2005-08-19 21:49:24 Już niedługo postaram sie o flansze i rury do mojego swapa ale zanim zaadoptuje nowy silniczek to chcialbym sie dowiedzie jak dodac pare kucykow temu silniczkowi,niutki tez sie przydadza.Chcialbym sie zmiescic w ok.300zl na tuning silnik bo tyle chyba mi zostanie wolnej kasy.No chyba,ze pokusze sie o jakies kubly...
Jaka przeróbka doda efekt,ile mocy i ile kasy?? Czy założenie stożka,jakis nowych,dobrych świec i dobrego wydechu da efekt wyczówalny?? Prosze o wasze opinie i pomoc. |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2005-08-19 22:12:44 zostaw sobie te 300 zł na jakieś nowe pierścienie, modyfikacje kosztują.
W skrócie możesz wstawić wałek do dobrze obrobionej głowicy najlepiej z nowymi prowadnicami aby móc zrobić kąty w gniazdach "na sportowo". Dopręzyć głowice- w zasadzie możesz jechać nawet przy mocnym wałku "do świec". Gaźniczek dwugardzielowy, siakiś zmyślny wydech i dolot,dobre paliwo - polceam v power racing, przy obecnej cenie paliwa 98 ja jeżdze tylko na racingu które jest 20 gr droższe. To tak w skrócie, licząc że Twój silnik nie ma progów na cylindrach, pierścienie są w dobrym stanie |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2005-08-19 22:14:51 acha, kasy sporo ponad 1 tys zł będziesz potrzebował licząc że silnik masz w dobrym stanie, jak silnik będzie na wyginięciu dolicz drugie ponad tysiąc |
HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2005-08-19 22:46:06 Dolot sie będzie szykować na bank,świece kupie nowe,olej zostawiam bo jest polsyntetyk Lotosa(lepszego) z nowym filtrem(wszystko ma przepieg kilkuset km,wiec niema sensu zmieniac)Silnik jest ok,sprezanie na wszystkich 4garach takie samo i tak jak w katalogu.Facet niekatowal silnika bo autem tylko dojezdzal do pracy(ze starszym razem robia i wiem jak ten samochod jezdzil) Głowice obrobie samemu raczej,ale to na zime najszybciej.Polerka,plan,zawory nowe i polerowane dodatkowo,prowadnice sciete chyba beda(ssace)i cos jeszcze moze sie znajdzie.Ale powazniejszy tuning niebedzie predzej niz na zime,bo teraz kasa pojdzie na odpalenie parcha i doprowadzenie go do ladnego stanu wizualnego(klapy czarny mat,lakierek 2 kolorowy,felgi z...czego sie akurat nadaza,zegary z CCS itd.) Na dobry poczatek jest juz Sport kiera(Monza Sport 350 pomalowana wczoraj lakierem akrylowym z Alfy Romeo ) No i fakt,ze stoi juz na kolach Ale to juz OT![]() |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2005-08-19 23:56:45
Mówiąc obróka nie miałem na myśli polerka, tylko zmiana kształtu kanałów. Ps. Olej proponuje zalać jakiś markowy, castrol, mobil, valvoline, agip |