Reklamacja przewodow WN ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zajmowal sie ktos takim czyms,czy bez wiekszego ale uznaja mi?? Na przewodach smigam 5 dzien i sieca jak neony (kazdy ma jakies przebicie),slychac jak iskra przeskakuje.Zawsze mialem JAnmory czarne a teraz kupilem niebieskie - sa gorsze czy poprostu te sa felerne??

Obawiam sie ze nie masz na co liczyc. Ja kupilem Motorcrafta i tez nie dzialaly jak nalezy, a na czesci elektryczne raczej nie daje sie gwarancji.... Moze to nie wina przewodow, sprobuj jeszcze wymienic swiece. Powodzenia, daj znac jak poszlo.

generalnie na części elektryczne nie dają gwarancji...ale spróbuj może Ci się uda....

No wiecie, 5 dni to chyba przesada,no ale coz jak sie uda to dobrze a jesli nie to znowu trzeba kupic nowe

... na kable jest gwarancja i to duzo dluzsza niz 5 dni

nigdy więcej Janmorów nowy komplet i dyskoteka pod maską z tego co mówił mi gazownik to bardzo się skiepściły jakościowo te druty

Niestety, Janmory teraz sa slabe A szkoda, bo do Pabianic nie mam daleko.

To co zakladac???
Ile moga oryginaly kosztowac do 1,4 cvh???

Cytat:
2005-08-16 19:59:55, Seba pisze:
To co zakladac??? Ile moga oryginaly kosztowac do 1,4 cvh???

Janmory odradzam sam kiedys pisałem o nich ze sa felerne i miałem racje (te niebieskie bo to silikony czarne z gumowe były ok).
Polecam Motorcrafta ewentualnie cos tanszego to Sentech.

Najwazniejsze to unikać silikonów czegolnie niebieskich i zółtych.

Najlepsze przewody sa z gumy czesto są czarne i poznac je w dotyku bo sa bardziej szorstkie i twardsze.

Pewnie zaraz ktos napisze ze silikon jest lepszym izolatorem niz guma. I ma racje jest lepszy ale silikon ma tendencje to chłoniecia wilgoci co powoduje ze moga wystepować przebicia. Dlatego bobre przewody maja warste silikonu wewnatrz przewodu a na zewnatrz pokryte sa warstwą gumy i to jest dobre połączenie.

a co do sentechow to zle doswiadczenie
po niecalym roku zaczal padac jeden z przewodow