| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-08-12 12:48:43 Witam!
Ostatnio coraz bardziej zastanawiam się nad sprowadzeniem Espero na części. Mam brata w Angli, mówił, że tam auta sa praktycznie za darmochę. Wiem, że dla Anglików samochody robione na lewą stronę, ale jak bym sobie przyprowadził takie 2,0 z opcja na full ,
to może bym poprzekładał co lepsze do swojego, a resztę próbował sprzedać na pchlim targu.
Czy ktoś z Klubowiczy orientuje się jakie są opłaty jeżeli sprowadza sie auto na częście, bez zamiaru rejestracji w Polsce? O jakie dokumenty trzeba zadbać? |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-08-12 13:08:39 nie wiem czy mozna sprowadzic auto legalnie na czesci...
ale tak sie zastanawiam ze koszt przywozu z anglii moze byc 3x koszt przywozu z niemiec, a koszt przywozu z niemiec wynajeta laweta to okolo 1500zl, espero na czesci kupisz za 300euro...pzdr |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-08-12 13:50:02 moim zdaniem to jednak chybiony pomysl..lepiej i taniej byloby opchnac swojego i przyprowdzic sobie z niemiec jakis dobry egzemplarz |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-08-25 15:13:14 jeżeli chcesz dokonać "przestępstwa celnego" to nic to nie kosztuje.Przez granice przejeżdzasz ciurkiem,a sprawdzenie dokumentacji i opłaty dokonujesz dopiero w miejscu zamieszkania.Za mną chodzi od dłuższego czasu podobny temat,chodzi mi tylko o automata i graty do przełożenia.A reszta -przeminęło z wiaterm |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2005-08-26 12:10:36 zalmed, możesz rozwinąć to co napisłeś ? |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-08-26 12:40:02
No dokładnie. Tylko co z pojemnością? W dowodziemam 1,5 a tu nagle 2,0 |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-08-26 14:03:24 rozpatrywałem tylko swoją wersję,czyli 1.8 na 2.0.Poza tym w VIN jest określona i pojemność silnika i rodzaj SB.O ile skrzynie można podmienić, (może się zepsuć )nie jest nigdzie (poza fabryką) odnotowany jej numer,o tyle że przy takiej przewałce ( inny silnik) to już jakiś upierdliwy diagnosta może się skapować. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-08-26 14:11:14 Ale w nowych dowodach chyba nie ma teraz nr silnika.
A ja bym był skłonny przerejestrować samochodzik na żonkę ![]() |