| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
major Leganza 2.0 CDX Ostrów Maz. | 2005-09-02 20:03:44 Bo po W-wie zawsze jeździło się dobrze. Tylko czasami te korki.... |
werkid Espero 1,8 CD + LPG Thorn | 2005-09-02 20:18:10 Akurat jak byłem to ruch był umiarkowany. |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-09-02 23:09:30 a mi sie w Wawie najbardziej podobało, jak jechałem 120 na 40-ce i koło mnie cały czas ktoś przelatywał |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-09-03 08:27:58 To prawda, Kraków to senne miasto.
Ja zauważyłem dziwną rzecz w Polsce. Im większe miasto tym kierowcy szybciej jeżdżą. Wiem, że dodatkowe pasy ruchu temu sprzyjają, ale np. w Rzeszowie większość ulic ma 2-3 pasy ruchu, a prędkość rzadko kto przekracza 80km/h A wracając do Warszawy. Prędkość pojazdów w Stolicy mnie przeraża, zapewne z racji, że pochodzę z małej mieściny, ale podoba mi się. Jedno, co mnie denerwuje to słabe oznakowanie. Ale to już bolączka większości miast w Polsce. |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2005-09-03 14:49:21 Moim zdaniem dobrze jezdzi sie wszedzie gdzie znasz miejscowosc, wiesz gdzie chcesz dojechac.Natomiast uwazam ze najwieksza kultura jazdy jest na pomorzu, Gdansk i dalej w kierunku Helu, tam nikt na nikogo nie trabi, dobrze sie jedzie, piesi tez zawsze przejda bez problemow. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-09-03 15:38:07
Najwieksza kultura jazdy jest w Londynie... Jazda tam to ciagly slalom pomiedzy zaparkowanymi przy krawedzi samochodami, autobusami, wysepkami na ulicy, rondami o średnicy 1,5 metra... Ruch niesamowity, ale nikt na nikogo nie trąbi, wszyscy wyświadczają sobbie uprzejmości - sygnał światłami znaczy "jedź gościu śmiało, puszczam cie" A to co wyczyniaja kierowcy autobusow - pietrusów to po prostu bajka! Wymijanie samochodów "na gazete", szalone manewry przy sporej prędkości na wąziutkich uliczkach, gdzie dwa autobusy sie normalnie nie mijają i jeden z nich musi sie zatrzymac (autobusy tem mają bardzo dużą moc i bardzo dobre przyspieszenie). Wielokrotnie na zakręcie siedząc u góry myślałem sobie "nie no kurna teraz to nie wyrobi" a autobus jakimś cudem omijał latarnię w odległości na oko 10 cm... |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-09-03 21:55:04 a mnie się podoba jazda po Częstochowie... |
kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2005-09-03 22:35:14 Wracając do Poznania, znam to miasto dość dobrze (mieszkałem tam kiedyś przez jakieś 20 lat). Teraz jak tam jestem, to wydaje mi się, że kierowcy jeżdżą jak po wylewie krwi do mózgu!
Kobar |
rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2005-09-05 11:49:23
Jak kierowca autobusu tak prowadzi to śmiało możesz zagadać po "naszemu" - napewno to Polak ![]() |