Opona 195/65R15 może zejśc z felgi??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nakręciłem sie ostatnio tymi rajdami automobilklubu...chce sprawdzić sie tam moja seryjna omąbez żadnych modyfikacji tylko że wywale zapasówke i zaleje beny jakiejs fajnej

więcy pytanie.....próbowałem trochu i jest niby dobrze ale czy ta opona może zejśc z felgi przy ostrych skrętach??dowiadywalem sie troche i ludzi emówili że by sie bali na takich kołach jechać tam

czekam na rady bardziej doświadczonych kolegów
kiedyś na tych rajdach jechała oma A kombi 2.0 i gdyby nie musiała cofać(nie wyrobiła sie na zakręcie)to byłby bardzo ładny czas..

pozdrawiam

super są te rajdy bo tam nie liczy sie za bardzo jakim jedziesz autem,tylko sie licza umiejętności..dzisiaj nie było dużo nawrotek wiec oma może przedostatnie miejsce by było

jak felga bedzie miala szerokosc 3" to opona na pewno zejdzie :>
wszystko zalezy od szerokosci opony i felgi

widzialem juz sporo katowan opon przez producentow i wygladalo to tak ze zaraz spadnie a jadnak nie zlazla.Mysle ze mozesz bez obaw poszalec.Warzne aby cisnienie bylo zalecane.Co najwyrzej mozesz sie spotkac z tym ze przod moze wyjechac na zakrecie ale to nie jest ewidentna wina opon.
Milego szalenstwa

film

dzięki disel juz wszystko jasne

A moim zdaniem moze ale musi byc kilka innych czynnikow np. nieodpowiednie cisnienie itp. Mialem taki przypadek na 7 ale na szczescie bezbolesny