Szarpie kierownicą

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. problem jest taki ze ciągle coś mi puka w przednim zawieszeniu. jak by tego było mało to podczas jazdy rzuca mi kierownica na lewo i na prawo. nie wiem co to może byc bo byłem pewny ze to luzy na drążkach ale je wymieniłem a jest tak jak było. ma ktos pojęcie co jest grane???

Mogą być źle wywazone koła lub cos z samym wachaczem.U mnie narywa kierownica podczas hamowania, bo mam krzywą tarcze.

mam podobny problem jak kameleon i to nie sa napewno kola bo je sprawdzalem i sa ok

Mam to samo, dołączam sie do postu

Panowie a sprawdzaliście tuleje na wachaczach??Co do stuków to jeszcze drążki stabilizatora mogą być....A żeby mieć pewność poprostu udajcie się na stację diagnostyczną i sprawdźcie zawieszkę.Koszt w granicach 30-40pln zawsze to mniej niż sprawdzanie metodą prob i błędów

no i znów to samo wiec wymontujecie całą przekładnie kierowniczą i zobaczycie jaki tam macie luz , wtedy bedzie wszystko jasne i proste jak autostarda A4 , ja tak miałem , kumpel tak miał, potem pracowałem na serwisie forda i co drugi miał to samo, powiem tylko ze z czasem i to szybkim wybije sie wam cała reszta jak tego nie zrobicie, koszt od 130 zł do nawet jak sie ostatnio dowiedziałem 230zł.pozdro

mi też drgała kierownica jak wolno jechałem, wymieniłem opony i wszystko było ok.