Zamek centralny na pilota

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,
mam w moim essim zamek centralny na kluczyk a chciałbym go przerobić na pilota. chciałbym wiedzieć czy jest to trudne czy raczej do zrobienia. poza tym na co mam zwracać uwagę kupując sterownik?

będę wdzięczny za pomoc

Sprawa jest banalna wystarczy kupic odpowiedni sterownik albo alarm podłączyć pare kabelkow i powinno dzialac pamietaj ze sterowanie centralnego ma byc plusem a jak kupisz sterowany minusem to dodatkowo 2 przekażniczki i tez bedzie dzialac

Znam gościa co ma sterowniki do fordów po 90zł jakbyś chciał to daj znać na priv dam ci jego namiary i pomoę zamontować i nawet jest gdzieś moja fotorelacja z montażu.

Cytat:
2005-08-16 17:23:38, brodarek pisze:
...na co mam zwracać uwagę kupując sterownik? ...

ja szukałem sterownika, który po przekręcenie kluczyka rygluje drzwi, czyli po prostu cię zamyka w aucie. Poza tym zamykając auto w którym zostały otwarte szyby, elegancko je domyka (musi być elektryka rzecz jasna) i automatyczne ryglowanie drzwi gdy ty zapomnisz. Zamykają się po 30 sek., później otwierają na 10 sek. gdybyś zapomniał w środku kluczy, i po kolejnych 10 sek. zamykają się na amen.
Nie zdążyłeś dobiec, to masz ciepło...

koval666 opisz proszę jak podłączyć wg twojego pomysłu bo mam seryjny central i alarm sterowany minusem.

Troche pomyslec jak to podlaczyc, z dwa razy to opisywalem na forum. Poszukaj

www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=90924&c=45&hq=plusem&f=20&m=flat - tu jest moj "ciekawy wywod"

[ wiadomość edytowana przez: toradek dnia 2005-08-16 20:29:13 ]

Będziesz potrzebowal 2 przekażniki na cweke 1 przewod to stały plus a 2 na cewke to minus z alarmu pozniej mostek stałego plusa na 1 styk ktory bedzie zwierany a 2 styk podlaczasz do kabelka od silownika robisz dwa takie przekażniki i jak nacisniesz na pilocie otwieranie to pojdzie masa na przekaznik i na silownik pojdzie 12 V i ci sie otworza a zamykanie analogicznie bedzie to wygladalo mniej wiecej jak na zdjeciu

ja mialem tak samo, zaplacilem 350zl, kolega zalozyl mi alarm Lagenforda i zamontowal mi odrazu otwieranie zamkow na pilota, nie wiem, jak to dziala, jak pojedziesz do dobrego goscia to Ci zorbi, kwiestia ceny.Mam telefon do goscia z Radomia. Jak Cie interwesuje to daj znac, robi to taniej niz w zakladzie. W zakladzie zapalcilbym okolo 600zl.

Ja załozyłem SEO Concerto za 420 z montażem i uderzeniówką. jest ok Ale ten mechanik nie miał pojęcia jak sobie z tym poradzić (tzn ożenić alarm i zamek). Teraz stwierdziłem że sam zrobię tylko zasięgnę informacji i tak będzie. Już wiem Dzięki FORUM!!!!

z takimi pierdolami do mechanikow jezdzicie a to sama przyjemnisc w essim se cos podloczyc dolozyc i takie tam a jeszcze jak dziala to juz wogule

A skąd taki przekażniczek można wyczarować?

hmmm może ze sklepu elektronicznego??
najprostrzy przekażnik 2 nożki na cewke i 2 na styki

no chyba ze chcesz coś ciekawszego zbudowac to wtedy pomyślimy jakiś sterownik sie wsadzi sinumerika s7 do tego jakis programik z numeryki i samochodzik bedzie sam jezdzil bez kierowcy

a ja załozyłem sobie sam FORTECĘ + moduł przekaźników za 15 zł (wszystko ładnie zmontowanena 1 płytce) i mam i centralny i ryglowanie po przekręceniu kluczyka (raz mi wiatr zamknął) i musiałem lecieć do domu po drugiego pilota podłączenie wszystkiego zajęło mi ok 6-7 godzin. Najwięcej właśnie męczyłem się nad tym zamkiem centralnym nie mogłem skumać jak to działa w końcu po 1 godzinie doszedłem do tego i do dzisiaj mi wszystko pięknie chodzi

A ja dziś kupiłem przekaźniczki szt. 2 po 3zł
wcześniej moduł sterowania zamka centralnego na pilota

zamontowanie zajeło mi 1h

I nie muszę już kluczykiem kręcić

A jeszcze mam pytanko:
Jak otworzyć essinke jak padnie centralny??

Jak padnie centralny otwierasz go normalnie kluczykiem i wtedy otwierają się jedne drzwi.