Cordoba 1,4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich forumowiczów !!!
Jestem szczęśliwym posiadaczem Cordoby 1,4 z 1998 roku i (niestety) plastikowego kolektora.
Sytuacja finansowa zmusza mnie do założenia instalacji gazowej. I tu zaczyna się mój problem. Instalowanie wtrysku wykracza poza moje możliwości finansowe. Instalacja normalna wymaga niestety metalowego kolektora (podobno w Cordobie zabezpieczenia nie działają).
I tu moja prośba. Czy ktoś z Was wymianiał w Cordobie kolektor na metalowy - jeśli tak to jaki? Jaką instalację montował i jak auto się sprawuje?
Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie informacje i pozdrawiam
Robert

Mam Cordobe 2002 z zalożoną sekwencją .. porażka jeśli idzie o ekonomike jazdy.
Mój kumpel zainstalował gaz w starszej od mojej (II lub III generacja) ale tez z plastykowtm kolektorem.

Byl u jednego gaziarza - powiedział mu to co mi : absolutnie - TYLKO sekwencja . Podjechał do drugiego i ten założył mu antywybuch na plastykowym . Różnica w cenie mojej i jego instalacji to : 1 500 zł

poszukaj różbych opinii- nie bazuj na informacji od jednego gaziarza ..bo bie wygazuje tak jak mnie .

Obecnie, autoryzowany dealer Seata, Kometa w Warszawie, proponuje BRC, cena z montazem 4800 PLN.
Szczegolow nie znam.

(Fresc 1.4 75 KM w upaly z klima ledwo jezdzi w miescie- nie wyobrazam sobie tej kompozycji na gazie - oczywiscie bez klimy jest znosnie)

[ wiadomość edytowana przez: Jan_Kreisler dnia 2005-09-12 13:44:54 ]