| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
VITO_MV6 OMEGA B Wrocław | 2004-08-02 13:27:33 Co o tej instalacji myślicie ?
http://www.abart.com.pl/oferta.php?id=6&w=3 5.000 PLN wraz ze zbiornikiem 80l OMEGA B SEDAN MV6 94' czy lepiej ten http://www.abart.com.pl/oferta.php?id=6&w=0 6200 PLN A może macie jakiś sprawdzony warsztacik we Wrocławiu ? Pzdr. Witek |
![]() karp Omega B sedan Góra | 2004-08-02 14:46:02 jak ten piękny (80l) zbiornik wsadzisz do sedana?
Ja mam 46l i połowa kuferka zajęta. pozdro |
VITO_MV6 OMEGA B Wrocław | 2004-08-02 15:10:04
tu jest odpowiedź http://www.abart.com.pl/oferta.php?id=27 80l miałem kiedyś w Polonezie i wlazł ale mniejsza o baniak ważne jaką instalację założyć. Pzdr. Vito |
macgregory Omega B Kombi Wrocław | 2004-08-02 16:24:20 Co do instalacji to za bardzo się nie wypowiem, ale potwierdzam że do Omy A Sedan 80 ltr wchodzi i jeszcze zostaje troche miejsca.
pozdrawiam Grzegorz |
yenot DEADSOUL Omega A C20NE Caravan Wrocław | 2004-08-02 17:01:20 hi !
nie podpowiem nic nt instalki, ale na Abart narzekac nie mogę. Zakładałem u nich 2 instalacje i z żadna nie było problemów. pozdro |
Greg_OR Omega C 3.0 V6 Wrocław | 2004-08-02 21:37:48 witam, wlasnie mialem taki sam watek zakladac wiec jest nas juz 2 we wrocku w kolejce do gazu tylko ja musze zaczekac ok 1,5 m-ca az sie moje konto uzupelni bo wypstrykalem sie zeby ome do zycia przywrocic, kiedy ty chcesz zakladac gaz? moze razem jakos wytargujemy rabacik bo 6200 za tego prinsa to duzo, ja myslalem zeby jechac do stolycy w slady Kartosa i Resa bigas zakladac bo sprawdzone i dziala ale widze, ze kolesie w abart juz zrobili ome 3.0 V6 wiec lepiej chyba doplacic i miec serwis na miejscu. w dziale 'zdjecia' widac, ze do wszystkich wiekszych silnikow pakowali prinsa a brc do malych wiec taki powinien byc chyba nasz wybor, zreszta kuru ma prinsa w MV6 i jest zadowolony, kuru masz dokladnie tego Prinsa VSI? dalej wszystko OK? [ wiadomość edytowana przez: Greg_OR dnia 2004-08-02 21:40:38 ] |
VITO_MV6 OMEGA B Wrocław | 2004-08-02 21:50:01 Cześć Ja też jeszcze "chwilę" muszę poczekać na gaz..(z przyczyn podobnych) Facet mówił że, VSI PRINS instalują w nowszych silnikach które muszą spełniać normę EURO-2 a mój jeszcze nie musi w związku z czym tańsza instalacja wchodzi w grę. Bigas można założyć np. w Dąbrowie Górniczej bardzo polecany zakład przez głównego importera ale ewentualny serwis, regulacje to wycieczka na śląsk a ja nie mam po prostu na to czasu. Myślę że SYSTEM FLY SEQUENT FIRMY BRC jest też przyzwoity w końcu ta firma jest już parę lat na rynku a ja osobiście nie mam zaufania do holenderskich wynalazków. Jak będziesz "gotowy" to daj znać na priv to może jak razem pojedziemy do abarta to coś utargujemy np. 10 % Pzdr. Vito |
Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2004-08-02 23:00:02
Nie wiem jak u kuru, u mnie Prins bardzo się sprawdza. W samochodzie jeździ 13 miesiąc, ze mną trzeci i jest ok. Zużycie gazu mam dokładnie takie jak Kartos w jego tabeli. Wiem teź od gazownika, że to _druga_ instalka w tym samochodzie, i że poprzednia to był sajgon. Niestety nie wiem co to było. Może za jakiś miesiąc na przeglądzie się dowiem. W jednym z historycznych wątków dawałem zdjęcia instalacji. BTW: Gregor, Ty masz rocznik '00 ? Czy mógłbyś popatrzeć na rysunki z wątku MultiRam, potem sobie pod maskę i powiedzieć czy masz zintegrowaną przepływkę z termometrem? Taka ciekawostka... Robert |
Greg_OR Omega C 3.0 V6 Wrocław | 2004-08-03 00:09:56 dzieki za info, pod maske lookne rano - mam nadzieje, ze wypatrze co trzeba |
WoSiU DEADSOUL Opel Omega B MV6 Wrocław | 2004-08-03 11:48:59 Dodam cos od siebie.Powiem szczerze nie wiem jak sie nazywa zakłład nigdy na to uwagi nie zwracałem ale znajduje sie ona na Niskich Łakach ..Mam tam dwoch kolegow ktorzy zakładali mi gaz do 2 aut.Szybko,sprawnie,serwis ok ...
Pozdrawiam |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-08-04 00:08:33 1.Z tego wszystkiego najważniejszy jest montaż nawet najlepsza instalka żle (niedokładnie) założona będzie źle działała.
2.A wracając do tematu ja bym wolał Prinsa VSI pomimo że jest droższy, z tego co czytałem i dowiadywałem u gazowników przed założeniem swojej instalki to lepszą opinie co do sprawności w omegach mają instalki Prinsa, co prawda ja założyłem Bigas za 5000 także nie za tanio ale to ze względu na pkt.1 w moich starych okolicach nie znalazłem speca od Prinsa, no i zawsze, co tu się oszukiwać, trochę kaski zostało. |
Greg_OR Omega C 3.0 V6 Wrocław | 2004-08-04 00:17:00 WoSiU wlasnie podany przez VITO namiar to firma Abart przy Niskich Lakach - jesli masz tam kumpli to moze podpytalbys ich o mozliwosc wynegocjowania rabatu (powiedzmy ze VITO sie zdecyduje na Prinsa to by mieli 2x ta sama robota, te same silniki, ktore juz robili wiec zadnego wymyslania i kombinowania gdyby w takim ukladzie dali z 10-15 % dla klubowiczow to bylo by super |
WoSiU DEADSOUL Opel Omega B MV6 Wrocław | 2004-08-04 23:52:30 Spytam sie o to dopiero w poniedziałem gdzy jutro wyjezdzam na pogrzeb i wroce w niedziele.W poniedzialek cos wam napisze.Ja swego czasu jak tam zakładałem gaz do omesi to szefa zj......m,gosciu sie wystraszyl powiedzial do moich kolego ze jestem z mafii i daje mi upus oraz zebym juz nie przyjezdzam.Jedze tam cały czas i za kazdym razem gosciu sie boi i co najlepsze zawsze ide do niego i mowie mu ze chce przeglad,a wszystko za damro hehehe.popytam zobacze napisze wam,spisze jaki to gaz chcecie i dowiedzie sie wszytko w pon.pozdrawiam Wojtek |
WoSiU DEADSOUL Opel Omega B MV6 Wrocław | 2004-08-04 23:55:32 Rozumiem ze mam sie spytac o Princa VSI czy o ta druga instalacje czy o obydwie jak wam pasuje |
Greg_OR Omega C 3.0 V6 Wrocław | 2004-08-05 00:17:15 dzieki WoSiU - rabacik jak nie dla klubowiczow to mozebyc i dla mafii osobiscie jestem za Prins VSI bo zakladali juz go do 3.0V6 w omedze wiec nie beda sie na nas uczyc, jak mialbym taniej cos robic to wybralbym bigas a nie brc bo juz sprawdzony, VITO niech sie wypowie ale mysle ze na 2xPrins dostaniemy lepsza cene niz na 1xBRC i 1xPrins |
VITO_MV6 OMEGA B Wrocław | 2004-08-05 07:28:02 Dzięki Dzięki Pozdro. Witek |
Greg_OR Omega C 3.0 V6 Wrocław | 2004-08-05 07:40:04 spoko, ja przecież podobnie z kasą - najwcześniej w połowie września |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-08-05 08:09:56 jezu wszystko tylko nie brc i bedini |
VITO_MV6 OMEGA B Wrocław | 2004-08-05 15:30:04 Napisz co konkretnie z BRC jest nie tak - trochę szczgółów
Pzdr. Vito |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-08-07 15:37:05 jeęli gaz z kompem brc to padaka . elektronika brc i bedini to nieporozumienie. wieczne problemy ............................ a na końcu facecik który to zakłada mówi ten typ tak ma.przerabiałem bedini i brc brrrrrrrrr. a kyż z tym. uważaj na to co montujesz. jak chcesz dobrą instalke to jedz do agaz. na terenie giełdy samochodowej we wrocku .robiłem u niego 3 auta .pełny wypas i jestem zadowolony jak cholera.zero problemów |