Tarcze do lantry kto pomoże rozwiązać problem??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam problem z doborem tarcz przednich do Lantry 1,6 benzyna 98/99 kombi. Problem polega na tym, że kupiłem wg. katalogu tarcze o średnicy 257mm. Jak się okazuje nie pasują. Zdjąłem koło i mniej więcej z tolerancją do 3 mm wyszło że:
średnica tarcz ~280mm
średnica pośredniego okręgu 160mm
średnica okręgu wchodzącego na oś ~65 - 70 mm
rozstaw między śrubami 115 mm.
Ni jak to nie pasuje do danych katalogowych (np. http://eos.trw.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/GBP/UnregisteredHomeContainer-Start;sid=HTRo8bCwKTGYqfO0jfatvqC6G6eUXXcV6ZM=?country=GB ) tu wyszły mi tarcze Seat/VW/Skoda po wymiarach
W kilku sklepach wszyscy mają tylko jeden wymiar może ktoś pomoże rozwiązać ten problem i wskarze wlaściwe tarcze.

Z góry dzięki za pomoc

zrób fotke przy zdjętym kole. Masz 4 śruby w kole ?
Ogólnie w Lantrze J-2 są tarcze na 257mm, może jednak złe dobrali Ci w sklepie ?

w swojej sonacie miałem włożone zamienniki włoskie BRADI (czy jakoś tak) właśnie od lantry; natomiast klocki hamulcowe przód są identyczne jak w lantrze z ABS;
sprawdzę w domu, bo chyba mam jeszcze pudełko po nich z numerami kat.

[ wiadomość edytowana przez: Jarek_2 dnia 2005-08-19 07:39:19 ]

wejdź sobie na strone klik me tam poszukaj tarcz hamulcowych i zobacz na rysunkach masz wymiary wg opisu pasuja 2 typy tarcz obie mają 257mm i nominalna grubość 22 ale róźnią się między innymi wysokością -(jak położysz tacze na stole to będzie jej totalna grubość) ... najwiecej powiedza ci rysunki są dość porządnie zwymiarowane

Witam
Rano podskoczyłem na warsztat i mechanik zdemontował tarczę. Więc moje pomiary były błędne faktycznie ma 257mm. Niestety zmierzone zostało tylko to. Tarcza ma 4 otwory na śruby. Te które kupiłem nie pasują na śruby. Wg. mechanika te co kupiłem są do lantry ale tej w której wymienić trzeba tarcze razem z łożyskiem. U mnie wymienia się same tarcze. Zobaczę co mi powie gość który mi załatwiał te złe tarcze. A swoją drogą w np. moto-sklep.pl jak sprawdzałem to niby tarcze są identyczne w lantrze J1 od 90 roku, J2 i Coupe, a mnie się wydaje że właśnie nie są identyczne choćby ze wględu na montaż razem z łożyskiem.