| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kesser HF MEMBER Lantra Szczecin | 2005-08-18 17:08:56 Witam
Mam problem z doborem tarcz przednich do Lantry 1,6 benzyna 98/99 kombi. Problem polega na tym, że kupiłem wg. katalogu tarcze o średnicy 257mm. Jak się okazuje nie pasują. Zdjąłem koło i mniej więcej z tolerancją do 3 mm wyszło że: średnica tarcz ~280mm średnica pośredniego okręgu 160mm średnica okręgu wchodzącego na oś ~65 - 70 mm rozstaw między śrubami 115 mm. Ni jak to nie pasuje do danych katalogowych (np. http://eos.trw.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/GBP/UnregisteredHomeContainer-Start;sid=HTRo8bCwKTGYqfO0jfatvqC6G6eUXXcV6ZM=?country=GB ) tu wyszły mi tarcze Seat/VW/Skoda po wymiarach W kilku sklepach wszyscy mają tylko jeden wymiar może ktoś pomoże rozwiązać ten problem i wskarze wlaściwe tarcze. Z góry dzięki za pomoc |
Oddi HF MEMBER białaska warszawa - bemowo | 2005-08-18 18:36:53 zrób fotke przy zdjętym kole. Masz 4 śruby w kole ?
Ogólnie w Lantrze J-2 są tarcze na 257mm, może jednak złe dobrali Ci w sklepie ? |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-08-19 09:13:03 wejdź sobie na strone klik me tam poszukaj tarcz hamulcowych i zobacz na rysunkach masz wymiary wg opisu pasuja 2 typy tarcz obie mają 257mm i nominalna grubość 22 ale róźnią się między innymi wysokością -(jak położysz tacze na stole to będzie jej totalna grubość) ... najwiecej powiedza ci rysunki są dość porządnie zwymiarowane |