Napinacze?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam esiego z poduszką i pytanie, czy są (muszą być) napinacze bo żadnych kabelków nie mam pod siedzeniami.

Cytat:
2005-08-17 15:53:49, marcin1976 pisze:
Mam esiego z poduszką i pytanie, czy są (muszą być) napinacze bo żadnych kabelków nie mam pod siedzeniami.

powinny byc imho

niby sa ale kabli brak? jak to jest? kontrolka poduszek prawidłowo pracuje skad wiec sygnał do nich o wystrzale?

Cytat:
2005-08-17 17:25:07, marcin1976 pisze:
niby sa ale kabli brak? jak to jest? kontrolka poduszek prawidłowo pracuje skad wiec sygnał do nich o wystrzale?

a to dłużssza historyja

to pisz bo jestem ciekaw?

up

przy poduchach napinacze muszą być sprawne. Jeśli są wystrzelone to są skrocone ( ledwo ledwo wystają nad siedzisko ) a z kontrolką poduszki to trza np. zobaczyć czy ją masz czy masz moze jakiś ukąd gaszący kontrolkę ) etc

Poduszka jest i auto jest ok - nie bite. A odnoszę wrażenie że napinacze są bo pierwszy raz widzę takie cuś przy zaczepach pasów pod fotelami. kiedyś wyciagałem fotele do czyszczenia i żadnych kabelków nie było. Osobiscie wydaje mi się, że poduchy montuje się zawsze z napinaczami, bo ograniczają kontakt z nią.

Cytat:
2005-08-18 12:04:59, marcin1976 pisze:
Poduszka jest i auto jest ok - nie bite. A odnoszę wrażenie że napinacze są bo pierwszy raz widzę takie cuś przy zaczepach pasów pod fotelami. kiedyś wyciagałem fotele do czyszczenia i żadnych kabelków nie było. Osobiscie wydaje mi się, że poduchy montuje się zawsze z napinaczami, bo ograniczają kontakt z nią.

podychy i napinacze złaczone są w sterowniku. Nie masz kabli eeeee poszukaj

nie mam, no przeciez gdybym miał to bym eskorta ciągnął za niesionym fotelem.

sprawdz czy nie ma napinaczy w słubku.

Kiedys obilo mi sie o uszy ze w mondku mkI byly napinacze jakos tak na sprezyne a nie pirotechniczne, wiec mozliwe ze i ty takowe posiadasz, jezeli to prawda to trzeba bardzo uwazac przy wyciaganiu fateli( wklada sie ponoc jakies zabezpieczenie) ale nie wiem czy to do konca prawda bo nigdy nie patrzalem pod fotel mondka

jutro zobaczę, może jakieś bezwładnościowe te na sprężynę, lub działają w chwili szarpnięcia pasem