Moja omesia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam kupiłem jakis czas temu omegę załozyłem gaz na razie w miare wszystko dobrze ale martwi mnie parę spraw, najważniejsza to ze przy ruszaniu jak dam mało gazu to ztyłu słychac jakies szumy trzaski nie sa głosne ale słychac przy normalnym ruszaniu tego nie ma,druga to pilot wymieniłem baterie i zadnej zmiany zeby otworzyc drzwi trzeba stac przy samej szybie i kilka razy nacisnac,(tzn kluczyk nie pilot)a i to ze przy właczonej klimie spadaja obroty na gazie i silnik troche sie dusi,to tyle na razie,auto jest super mam silnik 2,0 16V z 94 roku pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

a tym tytulem topica to chciales nas zmylic?

Ooooo kolega z tej samej prowincji
Jak chcesz mieć dobrze wyregulowany gaz to podjedź na Gołębiowską 37,wrzucą ją na analizator i po sprawie będzie.

Cytat:
2005-08-04 22:06:14, kielkac pisze:
a tym tytulem topica to chciales nas zmylic?

Hehe nie wiadomo,ale dobry opis masz w sygnaturce Kielkac,bardzo dobry

[ wiadomość edytowana przez: SEBA-OMEGA dnia 2005-08-04 22:10:00 ]

TEn odgłos przy ruszaniu jest dziwny,co to może być,czy mozna z tym jezdzic?tłucze tez cos na dołach tak jakby w bagazniku ale na 100% to nie bagaznik,na płaskiej drodze słychac tez leciutkie tarcie jak sie jedzie na niskich obrotach na luzie i na wyższych obrotach nic nie słychac.Wiec moze ktos wie co to jest?

podnieś lewarkiem tył omci i pokręć kołem może to łożysko podpory wału tgz. suki----- u mnie pomogło na biegu nie było nic słychać ale na luzie jak wał miał luz szumiało koszt w omie a 64pln+robocizna.

Dwa razy zdarzyło mi sie że zgasł mi na gazie,potem bardzo cięzko jest go odpalić,ale w koncu sie udało,ale zaczeła sie palic kontrolka,ale nie wiem od czego ona jest, wyglada na jakis silnik lub pompę ma pomaranczowy kolor i jakis piorun narysowany na niej.potem jak drugi raz odpale to jest juz w porzadku.co to za kontrolka?i druga sprawa to taka że gazownik który zakładał mi gaz powiedziła ze musze zatankowac benzyny sporo bo omega ma duzy zbiornik na paliwo i pompa sie moze skopac,mam teraz około 20 litró,wystarczy czy zatankowac na full?

Oj, chłopie!!!
Zerwałeś się z choinki?

Ta kontrolka oznacza, że masz zatarty silnik.
To normalne jak się ma gaz.

Nie z choinki,nie nam sie wogóle na motoryzacji,dlaczego to normalne jak sie ma gaz?co można z tym zrobic?czy trzeba jechac do mechanika?pozdro

w twoim przypadku: TRZEBA JECHAC DO MECHANIKA...

Cytat:
2005-08-17 12:43:04, kielkac pisze:
w twoim przypadku: TRZEBA JECHAC DO MECHANIKA...

Czy to tak trudno wszystkim zrozumieć Kielkac???

Cytat:
2005-08-17 11:54:17, PiotrS pisze:
Ta kontrolka oznacza, że masz zatarty silnik. To normalne jak się ma gaz.

PiotrS,oplułem ze śmiechu monitor

Cytat:
2005-08-17 08:58:24, marco11 nie wiem od czego ona jest, wyglada na jakis silnik lub pompę ma pomaranczowy kolor

moja omega ma gaz ale po jego założeniu następnego dnia zapaliła się kintrolka od silnika
pojechałem do warsztatu który się specjalizuje w instalacjach gazowych podłączyli mi auto do kompa i zczytali błędy:odłączenie cylindra nr 3,czujnik wału korbowego-błąd,wykasowali je.odpalam jadę po 10 min. to samo świeci się.
wracam zczytywanie błędu tym razem wyłączanie cylindra nr. 5
podłączyli do urządzenia zwanego diagnoskop KME sprawdzili mapę wtrysku wtryskliwaczy gazowych wyglada że jest ok,kasowanie błędu jazda po paru minutach znów sie pali i tak 5 czy 6 razy.po kolejnym moim powrocie podłączyli auto do kompa i przy pomocy programu oscyloskop KME wkryli że oprócz wtryskiwaczy gazu działają czsami wtryskiwacze benzyny co powoduje nierówna pracę i w konsekwencji odłączanie cylindrów.
podjechałem do firmy która jest dystrybutorem sterowników do założonej w moim aucie instalacji i przy mnie gość podpiął nowy sterownik taki sam tylko inny egzemplarz.kasowanie błędu jazda próbna 80km....i nic się nie zapala.gość powiedział że to (nawet dla nich)ciekawy problem i sami odeślą wadliwy egzemplarz do producenta,a ja nic nie płacę.ominęła mnie strata czasu na reklamację icałe te papiery.
minęło 6 m-cy na razie się nie powtórzyło
slawekomegacarawan