Falowanie OMVL na listwach Valtekach Czerwonych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem. jak bym mapy nie ustawial ile bym nie kombinowal to nie dam rady ustawic tak zeby silnik nie falowac i czasami nie gasl jak wcisne mu sprzeglo. Mial ktos taki problem ??

Witam.
A jaki ma czas wtrysku na wolnych obrotach na benzynie?

Cytat:
2007-08-30 22:29:06, homer171 pisze:
Mam taki problem. jak bym mapy nie ustawial ile bym nie kombinowal to nie dam rady ustawic tak zeby silnik nie falowac i czasami nie gasl jak wcisne mu sprzeglo. Mial ktos taki problem ??

mniej wiecej 2.75-2.85 i tak samo probuje ustawic na gazie nawet jak ustawie to obroty mi faluja i potrafi zgasnac. na poczatku byl taki problem ze wogole nie chcial chodzic to doszedlem tak bo mam aeb 025 mapsensor zmienilem w programie na 013 i zaczol jako tako chodzic ale faluje i zgasnac potrafi. dysze mam 2,5 a reduktor chodzi teraz na 1,2 bara mniej wiecej na postoju. ale na aeb 025 potrafi miec duzo wiecej nawet kolo 2 barow. zrobilem regeneracje reduktora choc przed wymiana cisnienie mial takie same. reduktor HP czy najmocniejszy.

zmienilem dysze na 1.8 to przestal falowac juz wogole. teraz jedyny problem to jest to ze potrafi zgasnac toczac sie na jedynce i wcisne sprzeglo.

Powiem tak poradzilem sobie z tym po chwili zwatpienia. wszystko chodzi jak nalezy. Niestety zadnej pomocnych slow nie uslyszalem.
Ale i tak wielkie dzieki