PROBLEM Z CZUJNIKIEM WAŁKÓW ROZRZĄDU....!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM
Sprawa nietyczy sie aktulanego Espero.... ale auta ktore może kupie a mianowicie DAEWOO LEGANZA 2,2 CDX.... Znalalzem, w niej tylko jeden problem jak narazie czyli raz na jakis czas zapala sie check engine a scaner mowi ze to wina czujnika wałka rozrzadu tzn może niesamego czujnika ale ze cos tam zle zczytuje z wałka... czy miła ktos podobny problem i czy olac temat i tak jezdzic czy to jakies konskekwencje moga w przyszłosci byc.. JAK KTOS WIE OCO CHODZI TO PROSZE O INFO
POZDRAWIAM

Niby tylko jeden czujnik ale ten czujnik odpowiada za:
- sterowanie zaplonem
- sterowanie mieszanka
- zczytywanie ilosci obrotow silnika - jak bys zakladal gaz to moze byc problem z instalacja

Generalnie ja bym zmusil wlasciciela do wymiany czujnika polozenia walka.

Cytat:
2005-08-19 21:44:12, KeyJey pisze:
Niby tylko jeden czujnik ale ten czujnik odpowiada za: - sterowanie zaplonem - sterowanie mieszanka - zczytywanie ilosci obrotow silnika - jak bys zakladal gaz to moze byc problem z instalacja Generalnie ja bym zmusil wlasciciela do wymiany czujnika polozenia walka.

Witam
Gaz jest zamontowany i to sekwencyjny jedzi oki ale musze sie dowiedziec ile czujnik kosztuje. niestey wlaściciela juz niemoge pociagnac do tego kroku a szkoda

chwila chwila..ja nie widze problemu..zabrac auto do ASO i niech ocenia..nie chodzi o to zeby sprzedawca ci to naprawil tylko o swiadomosc potencjalnych kosztow jakie bedziesz musial poniesc

Cytat:
2005-08-20 00:00:57, qbaj pisze:
chwila chwila..ja nie widze problemu..zabrac auto do ASO i niech ocenia..nie chodzi o to zeby sprzedawca ci to naprawil tylko o swiadomosc potencjalnych kosztow jakie bedziesz musial poniesc

Dokladnie Martyl, dokladnie - jedz do ASO

Cytat:
2005-08-20 11:19:14, Robert_S pisze:
Dokladnie Martyl, dokladnie - jedz do ASO

NO tak Roberciku ......ty bys tak zrobil..... ja tez to zrobilem ale ważne ze Klimatronik działa
POZDRAWIAM

martyl kurna chata skad masz alu ramki ?:>

Cytat:
2005-08-21 11:34:41, Cwikus pisze:
martyl kurna chata skad masz alu ramki ?:>

Hmmm Cóż za przespane pytanie przeciez temat wspolnych ramek byl już dawno zalatwiany. Ogolno klubowa akcja byla zakladania Alu Rameczek... I z tad je mam....
POZDRAWIAM