Kupiłem CB - oszukali mnie czy się nie znam ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie, kupiłem w sklepie audio CB President Harry II Classic z anteną magnet 1c100 ale na fakturze mam wyszczególnione radio Harry II ASC oraz dodatkowo "CB uchwyt rynienkowy TS 07 LEMM"
Różnica w oznaczeniu radia oczywista tylko gdzie jest błąd - zapłaciłem za ASC a nie Clasica (580zł) czy jest to błąd na fakturze aczkolwiek tego radia z ASC chyba nie było bo kupiłem najlepsze co mieli ( spoko, nie śpię na kasie ale brałem na raty to zaszalałem).
Jeśli chodzi o uchwyt rynienkowy (40zł) to mi się wydaje, że chodzi o montaż anteny na stałe do np. rynienki a ja mam magnesówkę więc za co mi policzyli.
Jak ktoś może mnie w miarę szybko wyprowadzić z błędu to bardzo proszę bo zamierzam pojechać dzisiaj w celu wyjaśnienia.

P.S. Jeszcze jedna sprawa, zamontowali mi sprzęt (101zł) w kieszeni pod radiem (w Lagunie są 2 miejsca montażowe dla radia lub dla jednego zespolonego - całość zasłaniana jest dużą klapką więc jak odkręcę gruszkę to nie widać żadnego sprzętu) ale wkleili radio tak, że głośnik jest zakryty (nie ma żadnych otworów w miejscu głośnika) przez co chyba tracę na odbiorze.

Nieźle zrobili Cię w jajo.

Moim zdaniem to kilka usług lub podobnego sprzętu mają wrzucone do jednego kosza (wpisane w program do fakturowanie ) i na fakturze wychodzą takie jaja
Sprawdz cenę radia które kupiłeś do ceny na fakturze
Crazy jeżeli już wyjaśniłeś to podaj wpis
Sodax na drugi raz nie załamój klientów

a jakbyś jeszcze powiedział gdzie w lublinie cię tak obuli....
mam nadzieję,że nie u mnie na chemicznej za "nie moich czasów"
pozdrawiam

Porównaj dane na umowie ratalnej z danymi na fakturze no i oczywiście w sklepie. Domagaj się racjonalnego wyjaśnienia sprawy. Zwróć uwagę czy na fakturze jest forma płatności i jaka jeżeli sprzedaż ratalna to porównaj czy w tym banku co umowa jeżeli np. na umowie są inne dane sprzętu a w szczególności brak Nr. Fabrycznego możesz żądać wydania towaru zgodnego z umową a ten co masz ....masz gratis.

crazy daj znać co ciekawefo w temacie zakup-faktura

Witam !

Zanim pojechałem do firmy, w której kupiłem sprzęt odwiedziłem servis CB w celu rzeczowj oceny stanu faktycznego oraz montażu - sprawdzili i nie wyglądało to najlepiej, nawet nic nie płaciłem więc musieli mi mocno współczuć, ale do rzeczy, pojechałem tam i już się kilka spraw wyjaśniło, nastąpiła mała "pomyłka" i zamontowano mi "classica" ze starej dostawy zamiast "ASC" ale dzisiaj lub jutro zostanie to naprawione poprzez wymianę na nowy sprzęcik, jeśli chodzi o 40 zeta to wrzucili ten koszt na pokrycie opłat ratalnych (aby było teoretyczne 0 %).
Pozostaje sprawa montażu, będę próbował wynegocjować montaż głośnika zewnętrznego w ramach wynagrodzenia tej drobnej "pomyłki" bo dobrze znać swoje prawa i lepsze dla Nich to niż zerwanie umowy lub odszkodowanie.

Dzięki za posty, pozdrawiam.

Sprawy sie wyjaśniły, wymienili mi radio na Harry II ASC (Automatic Squelch Control) - faktycznie nie ma szumów ale wyłapuje słabe sygnały przez co jest więcej zamieszania, z 2 strony to można ręcznie ustawić i wtedy tylko czyste komunikaty docierają. Jak na razie testowałem w Lublinie więc tłok w eterze duży.
Zamontowali wreszcie bardziej profesjonalnie, zrobili otwory pod głośnikiem więc może się obędzie bez zewnętrznego głośnika, zrobię jakieś fotki to się podziele bo nawet fajnie to wszystko wygląda.

Na zewnetrznym glosniczku lepiej slychac