| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
crazy Laguna 2.0+G RXE Świdnik | 2005-11-10 07:45:49 Jak w temacie, kupiłem w sklepie audio CB President Harry II Classic z anteną magnet 1c100 ale na fakturze mam wyszczególnione radio Harry II ASC oraz dodatkowo "CB uchwyt rynienkowy TS 07 LEMM"
Różnica w oznaczeniu radia oczywista tylko gdzie jest błąd - zapłaciłem za ASC a nie Clasica (580zł) czy jest to błąd na fakturze aczkolwiek tego radia z ASC chyba nie było bo kupiłem najlepsze co mieli ( spoko, nie śpię na kasie ale brałem na raty to zaszalałem). Jeśli chodzi o uchwyt rynienkowy (40zł) to mi się wydaje, że chodzi o montaż anteny na stałe do np. rynienki a ja mam magnesówkę więc za co mi policzyli. Jak ktoś może mnie w miarę szybko wyprowadzić z błędu to bardzo proszę bo zamierzam pojechać dzisiaj w celu wyjaśnienia. P.S. Jeszcze jedna sprawa, zamontowali mi sprzęt (101zł) w kieszeni pod radiem (w Lagunie są 2 miejsca montażowe dla radia lub dla jednego zespolonego - całość zasłaniana jest dużą klapką więc jak odkręcę gruszkę to nie widać żadnego sprzętu) ale wkleili radio tak, że głośnik jest zakryty (nie ma żadnych otworów w miejscu głośnika) przez co chyba tracę na odbiorze. |
sodax MK6 '92 1.6 16V Nowy Dwór Maz. / Sochaczew | 2005-11-10 15:39:53 Nieźle zrobili Cię w jajo. ![]() ![]() ![]() |
![]() Andrzej_Zamosc CB FORUM nadajnik Citroen Xantia/Traba ... Corby,Northants,UK | 2005-11-10 21:28:12 a jakbyś jeszcze powiedział gdzie w lublinie cię tak obuli....
mam nadzieję,że nie u mnie na chemicznej za "nie moich czasów" pozdrawiam |
pokladziu nysa | 2005-11-11 11:18:00 crazy daj znać co ciekawefo w temacie zakup-faktura |
crazy Laguna 2.0+G RXE Świdnik | 2005-11-14 08:50:34 Witam !
Zanim pojechałem do firmy, w której kupiłem sprzęt odwiedziłem servis CB w celu rzeczowj oceny stanu faktycznego oraz montażu - sprawdzili i nie wyglądało to najlepiej, nawet nic nie płaciłem więc musieli mi mocno współczuć, ale do rzeczy, pojechałem tam i już się kilka spraw wyjaśniło, nastąpiła mała "pomyłka" i zamontowano mi "classica" ze starej dostawy zamiast "ASC" ale dzisiaj lub jutro zostanie to naprawione poprzez wymianę na nowy sprzęcik, jeśli chodzi o 40 zeta to wrzucili ten koszt na pokrycie opłat ratalnych (aby było teoretyczne 0 %). Pozostaje sprawa montażu, będę próbował wynegocjować montaż głośnika zewnętrznego w ramach wynagrodzenia tej drobnej "pomyłki" bo dobrze znać swoje prawa i lepsze dla Nich to niż zerwanie umowy lub odszkodowanie.
Dzięki za posty, pozdrawiam. |
crazy Laguna 2.0+G RXE Świdnik | 2005-11-15 07:10:07 Sprawy sie wyjaśniły, wymienili mi radio na Harry II ASC (Automatic Squelch Control) - faktycznie nie ma szumów ale wyłapuje słabe sygnały przez co jest więcej zamieszania, z 2 strony to można ręcznie ustawić i wtedy tylko czyste komunikaty docierają. Jak na razie testowałem w Lublinie więc tłok w eterze duży. Zamontowali wreszcie bardziej profesjonalnie, zrobili otwory pod głośnikiem więc może się obędzie bez zewnętrznego głośnika, zrobię jakieś fotki to się podziele bo nawet fajnie to wszystko wygląda.
|
![]() pawel0240 CB FORUM nadajnik Opel Astra GT Zabrze / Katowice | 2006-05-27 21:49:59 Na zewnetrznym glosniczku lepiej slychac |